Nikokot Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Witam. Jestem średnio doświadczonym modelarzem. Skleiło sie pare samolotów , ale ciężarówki nigdy. Właśnie przenosze swoje modelarskie zamiłowania na ciężarówki Italieri. Zwracam się z pytaniem w strone doświadczonych modelarzy w tej dziedzinie. Mam zamiar kupić jakas ciezarówke Italieri. 1.Czy na poczatek Iveco TurboStar II nie bedzie za trudne? I czy kolor kabiny na opakowaniu jest fabryczny czy trzeba malować? Jeśli tak to czy musze kupić aerograf czy można "od biedy" pojechać pędzlem. Wydaje mi sie ze to bedzie zle wygladac wiec czy moge zastapic aerograf sprayem? a jak tak to sprej taki normalnie z Tesco czy jakis profesjonalny modelarski. 2. Prosze napisac o co chodzi z tymi podkladami i szpachlowaniem bo sie naczytałem dużo "fór" i nie wiem o co z tym chodzi. Z góry dziękuję za czas i wiedze w sprawie mojej osoby Pozdrawiam , Nikokot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Witaj! Co do trudności modelu to Ci nie pomogę, nigdy nie miałem styczności z tym modelem, ale na forum na pewno ktoś robił więc sobie popatrz. Że tak jeszcze zapytam, w Majster Klepce kupowałeś? Pytam bo miałem ochotę na niego, ale ostatecznie coś innego kupiłem. Co do malowania to spray będzie dobry, ja swój ostatni model nim malowałem i wygląda nawet nieźle. Nie wiem jakie spraye widziałeś w Tesco ale chodzi o zwyczajne spraye samochodowe, możesz sobie wybrać kolor konkretnego modelu może nawet coś z palety Iveco będą mieli Podkład daje się żeby sprawdzić jakość powierzchni karoserii i żeby się farba lepiej trzymała. Szpachluje się żeby pozbyć się szpar pomiędzy elementami oraz żeby wygładzić nierówności czy ślady po wypychaczach. Jak będziesz miał model to dawaj warsztat pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikokot Napisano 15 Maja 2010 Autor Share Napisano 15 Maja 2010 Wielkie dzięki napewno dam należa ci sie dwa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Ja wtrącę swoje pięć groszy Plastik do kabin niby jest w jakiś sensownym kolorze, w wypraskach wydaje się na tyle schludny, że nie trzeba malować. Ale bez malowania to jednak tak średnio to wygląda, naprawdę warto troszkę pomachać pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi