karol 111 Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 (edytowane) Do pływających trumien mam sentyment. To mi zostało po czasach kiedy zagrywałem się po nocach w Silent Huntera. Nie mogłem więc oprzeć się nowemu produktowi firmy Bronco tym bardziej, że wydany został w "mojej" skali 1:35. Jest to chyba już drugi model podwodnego pływadła w tej skali (poprawcie mnie jeśli się mylę). Jako pierwszy mam na myśli kierowaną torpedę wydaną przez Italeri. Model Foki ma ok. 34 cm długości i ok. 5 cm szerokości. W pudełku znajdują się 3 wypraski, 1 blaszka, 1 element przeźroczysty, kalkomania, podstawka, instrukcja z erratą, bo producent zrobił byka ale w porę się kapnął, i osobno rysunki z malowaniem. Model można zrobić w wariancie B lub B5. Kalki pozwalają na zrobienie 4 wariantów malowania z 1945 roku. Blaszka, to w większości tabliczka znamionowa modelu, którą jak kto chce, to może przyczepić do podstawki. Na blaszce są też znacznie bardziej przydatne łopatki czujnika zapalnika torpedy. Przeźroczysta kopułka przez którą będzie można oglądać ciemność wnętrza kiosku. Prosta podstawka o wymiarach 15,5 cm x 6,5 cm x 2 cm. Model kupiłem na hobbyeasy i kosztował mnie 88 zł. Dzięki. Edytowane 28 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Maja 2010 Super Moderator Share Napisano 28 Maja 2010 Super - bardzo fajny modelik - zastanawia mnie jedynie ta dziwna faktura plastiku na powierzchniach, które teoretycznie powinny być gładkie - tutaj widać delikatne chropowatości... Ogólnie na "5" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 28 Maja 2010 Autor Share Napisano 28 Maja 2010 tutaj widać delikatne chropowatości... ... które wynikają ze słabych zdjęć plastik jest gładki chociaż nie tak, żeby sie błyszczał, do tego zdjęcia sztucznie wyostrzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 Gdzie kupiony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Maja 2010 Super Moderator Share Napisano 29 Maja 2010 Gdzie kupiony ? Model kupiłem na hobbyeasy i kosztował mnie 88 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi