komix Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Witam! Rozpoczynam budowę nowego modelu.Na pudle jest data 1997,model dość stary i nie obędzie się bez przeróbek.Najgorszą stroną tego modelu jest silnik,który wygląda jak karykatura po porównaniu ze zdjęciem oryginału. Na giełdzie modelarskiej, podczas konkursu w Wrocławskim domu kultury "Światowid" udało mi się zdobyć dedykowaną blaszkę eduarda.Oprócz tego zamierzam dodać jeszcze narzędzia z modelu dragona oraz dwa Garant'y z gen 2 mieszczące się w kabinie,a część kanistrów wymienię na te z academy. Liczę na Waszą pomoc i dobre rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozi84 Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 skleiłem takiego tylko ze hellera , fajny modelik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komix Posted May 29, 2010 Author Share Posted May 29, 2010 Zgadzam się model bardzo fajny choć Hellera nigdy nie oglądałem,dziś zająłem się drobnicą uzbieraną do niego i przykleiłem parę blaszek. Zanim będę mógł pokazać, całą bryłę modelu czeka mnie jeszcze dużo szlifowania i szpachlowania (zapadnięcia formy na ramie).Tak to wygląda obecnie: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komix Posted June 11, 2010 Author Share Posted June 11, 2010 Wszystkie koła są już zrobione,a wypychacze zaszpachlowane.Powoli zaczynam wszystko sobie podkładować. fotki: No i kuchnia zajęta prze ze mnie, na potrzeby modelarstwa: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komix Posted August 1, 2010 Author Share Posted August 1, 2010 Co nieco podłubałem,zdobyłem browninga z zestawu dragona i figurkę kierowcy z miniartu.Zamówiony jest również żywiczny silnik firmy CMK,który miał przybyć do polski na początku sierpnia. Fotki: Główka jest od figurki kierowcy z modelu tamija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts