komix Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 Witam! Rozpoczynam budowę nowego modelu.Na pudle jest data 1997,model dość stary i nie obędzie się bez przeróbek.Najgorszą stroną tego modelu jest silnik,który wygląda jak karykatura po porównaniu ze zdjęciem oryginału. Na giełdzie modelarskiej, podczas konkursu w Wrocławskim domu kultury "Światowid" udało mi się zdobyć dedykowaną blaszkę eduarda.Oprócz tego zamierzam dodać jeszcze narzędzia z modelu dragona oraz dwa Garant'y z gen 2 mieszczące się w kabinie,a część kanistrów wymienię na te z academy. Liczę na Waszą pomoc i dobre rady Cytuj
kozi84 Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 skleiłem takiego tylko ze hellera , fajny modelik Cytuj
komix Napisano 29 Maja 2010 Autor Napisano 29 Maja 2010 Zgadzam się model bardzo fajny choć Hellera nigdy nie oglądałem,dziś zająłem się drobnicą uzbieraną do niego i przykleiłem parę blaszek. Zanim będę mógł pokazać, całą bryłę modelu czeka mnie jeszcze dużo szlifowania i szpachlowania (zapadnięcia formy na ramie).Tak to wygląda obecnie: Cytuj
komix Napisano 11 Czerwca 2010 Autor Napisano 11 Czerwca 2010 Wszystkie koła są już zrobione,a wypychacze zaszpachlowane.Powoli zaczynam wszystko sobie podkładować. fotki: No i kuchnia zajęta prze ze mnie, na potrzeby modelarstwa: Cytuj
komix Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Napisano 1 Sierpnia 2010 Co nieco podłubałem,zdobyłem browninga z zestawu dragona i figurkę kierowcy z miniartu.Zamówiony jest również żywiczny silnik firmy CMK,który miał przybyć do polski na początku sierpnia. Fotki: Główka jest od figurki kierowcy z modelu tamija. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi