SlawiekD Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Rosyjski specjalny samochód policyjny SPM-1 (Specialny policejsky awtomobil) Alfa. Urządzenie wykonane jest na podstawie części APC BTR-80. Silnik - diesel Caterpillar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2010 Moja najmłodsza córka, Natasza, w samochodzie Alfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Widzę, że teraz to wszyscy wzorują się na hummerze. Jest też wersja wojskowa? Na pewno wytrzyma atak karabinów piechura i ckm bo pociski z materiałem wybuchowym już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2010 Jest też wersja wojskowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 A ile wojsko zakupiło takich jednostek? a milicja? tak coś podejrzewałem że to ma wspólnego z wozem bojowym. Trzecie zdjęcie od góry. Przynajmniej wygląda po ludzku ,a nie jak nasz tarpan tzn jego ostatnia odmiana. Poza Rosja ktoś kupił obie wersje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 A ile wojsko zakupiło takich jednostek? a milicja? tak coś podejrzewałem że to ma wspólnego z wozem bojowym. Trzecie zdjęcie od góry. Przynajmniej wygląda po ludzku ,a nie jak nasz tarpan tzn jego ostatnia odmiana. Poza Rosja ktoś kupił obie wersje? * ГАЗ-233034 — СПМ-1 «Тигр» (уровень баллистической защиты по 3 классу); * ГАЗ-233036 — СПМ-2 «Тигр» (уровень баллистической защиты по 5 классу); * ГАЗ-233014 «Тигр» — армейский вариант бронированного автомобиля; * КШМ Р-145БМА «Тигр» — командно-штабная машина; * ГАЗ-233001 «Тигр» — автомобиль повышенной проходимости в небронированном пятидверном корпусе Na razie głównym odbiorcą jest tylko FR, MCZS, Milicja i wojsko. Nie podaje się informacji o dokładnych zakupach. Samochód jest ciągle wprowadzany na w/w wyposażenie. SPM-1 i 2 to warianty policyjne. Około 100szt SPM-2 zamówiły Chiny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi