Krzysztof Salwiczek Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 (edytowane) Jakiś czas temu zacząłem kleić ten model: Dodatków sporo, zastanawiam się nawet czy przy moim poziomie nie jest to przerost formy nad treścią, zobaczymy co ostatecznie wykorzystam: Na początek usunąłem zbędne panele na płatach oraz zawiasy na jednym z płatów: Edytowane 16 Czerwca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Jednak zdecydowałeś się na wątek warsztatowy ? To Ci się bardzo chwali. W wyborze malowania nie doradzam, bo oba dyony zasłużone. Jestem pewien, że wybierzesz coś ciekawego. Czekam na kolejne aktualizacje ! Ja robiłem swego czasu RFoE P3700, na którym latał m.in. Ferić Powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 Nie no, oczywiście że zdecydowałem się na warsztat, wszelkie porady i uwagi naprawdę sobie cenię. Przekomarzałem się tylko odnośnie określenia "uraczyć" ;) To co robię to zwykłe lepienie plastyku więc o delektowaniu się nie może być mowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaszub Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 ciekawy projekt ,bardzo podoba mi się ta maszyna będę śledził ten warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2010 Hm, w tym warsztacie pytań będzie sporo ;). Rozumiem że elementy zaznaczone (klapy) do zaszpachlowania? I pytanie o kolor wnętrza kokpitu. Instrukcja podaje Gunze serii C o numerze 312. To jest jasna zieleń tymczasem w warsztatach kolegów budujących ten model widziałem coś znacznie ciemniejszego, np. Humbrol 78. Wg przelicznika odpowiadały by temu model master 4850 lub Pactra 117 (to tak z tych których mogę ewentualnie użyć). Co byście doradzili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi