barcel91 Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Mam problem wczoraj zrobiłem po raz pierwszy w życiu washa. Zastosowałem brąz van dyck i benzynę z apteki. Czołg stoi już całą noc a wash jest dalej tłusty i jak się dotknie to zostaje pod palcem. Czy jest to kwestia zastosowania benzyny aptecznej? Proszę o pomoc. ps. mam nadzieję że ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Witam. Jesli chodzi o wash'owanie polecam gotowe produkty MIG'a. Nie powinienes miec z nimi zadnych problemow. Sam na poczatku kombinowalem z wlasnymi wytworami ale nic z tego nie wyszlo. Dlatego uzywam gotowych i szczerze moge polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Witam. Jesli chodzi o wash'owanie polecam gotowe produkty MIG'a. Nie powinienes miec z nimi zadnych problemow. Sam na poczatku kombinowalem z wlasnymi wytworami ale nic z tego nie wyszlo. Dlatego uzywam gotowych i szczerze moge polecic. Smile Ale nie każdego stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barcel91 Napisano 1 Lipca 2010 Autor Share Napisano 1 Lipca 2010 Pomógł mi człowiek ze sklepu w Bytomiu. Okazało się że nie było się czego bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Pomógł mi człowiek ze sklepu w Bytomiu. Okazało się że nie było się czego bać. O washu mozesz dodatkowo poczytac w tym temacie. viewtopic.php?t=6669 Witam. Jesli chodzi o wash'owanie polecam gotowe produkty MIG'a. Nie powinienes miec z nimi zadnych problemow. Sam na poczatku kombinowalem z wlasnymi wytworami ale nic z tego nie wyszlo. Dlatego uzywam gotowych i szczerze moge polecic. Smile Ale nie każdego stać. Witam. Oczywiscie aspekty finansowe, stanowia w duzej mierze o zdolnosciach zakupu okreslonej ilosci produktu z naciskiem na jego jakosc. Obiektywna prawda jest, ze w hobby takze tym plastikowym oszczedzanie nie pozwala w pelni zrealizowac swoich zalozen i celu a stan majatkowy jest zazwyczaj radykalnym ograniczeniem o czym kolega z pewnoscia wie. Ale rynek nie oferuje dzisiaj przeciez produktow o cenach tylko dla tych, ktorych "stac" jak to kolega ladnie okreslil. Warto zauwazyc, ze dostepne produkty danego segmentu sa w roznych cenach, ktore odpowiadaja (zazwyczaj) jakosci. A wracajac do sprawy washa i kwesti na to, ze "nie kazdego stac". Otoz chcialbym podkreslic, iz kolege, ktory to jest posiadaczem farby olejnej van dyck brown ( koszt przyjmijmy 9,99zl slownie:dziewiec i dziewiedziesiat dziewiec ) i aptecznej benzyny ( koszt przyjmijmy 4,5zl: slownie cztery piecdziesiat ) na pewno byloby "stac" na kosztujaca zlotych ok. 30 buteleczke washa firmy MIG. Jesli nie, badz nie widzialby sensu w zbieraniu pieniedzy na pewno moglby zaopatrzec sie w kosztujaca ok.9zl pojemniczek z washem firmy Vallejo. Z calym szacunkiem kolego cloner16. Dziekuje za uwage i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 mPL. dobrze powiedziane, ale ja jak sam zaczynałem robić wash-y, to non stop miałem z nimi jakieś problemy. Próbowałem różnie, jeśli chodzi o farby, rozcieńczalniki. Teraz sam używam właśnie farb olejnych, czarny lub wcześniej wspomniany brąz i benzynę lakową. Koszt tak jak wspomniałeś koło 15 złociszy, a gotowego 30. Niby mała różnica, ale za to co zostanie (teoretycznie 15 zł), już mogłem sobie kupić wiertła, uchwyt do nich, jakiś dobry klej, czy coś innego. Mi osobiście wash-e nakłada się lepiej mniejszymi pędzelkami. Kiedyś używałem 00 Italeri, a teraz 00 Magpol-a i wiem, że te 2 sa do tego o wiele lepsze. Niby ten sam nr, ale wielkość zupełnie inna, Magpol-a są mniejsze i to właśnie takimi lepiej mi wychodzi wash. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi