MrKarcio Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Witajcie forumowicze!!! Mam pytanko: tak jak w temacie chciałbym zrobić błoto na diorame, podwozie i koła schwimmwagena.Chciałbym , żeby błoto nie było zaschnięte tylko jeszcze świeże i mokre.. Proszę was o porady.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michaił Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 MIG Acrylic Resin + pigment/piasek/kamyczki. Dokladniejsza instrukcje masz na opakowaniu. Koszt ok. 25-30zl. Podaje tutaj metode z jakiej sam korzystam mam tez nadzieje, ze ten post nie spotka sie tak jak jeden z moich poprzednich, z komentarzem, ze "nie wszystkich stac" na takie produkty . Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrKarcio Posted July 7, 2010 Author Share Posted July 7, 2010 Czyli rozumiem, że to wszystko mam wymieszać i nałozyc na powierzchnie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szlachcik1 Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Mokre błoto możesz też uzyskać po wymieszaniu zwykłego wikolu z piaskiem, kamyczkami, jakimiś korzeniami małymi i odrobiną modelarskiej trawki dodając ewentualnie odpowiednie dla Ciebie kolory, pastele i na koniec potraktować całość ciemnym washem olejnym. Można również wykorzystać żywicę, lakier połysk... Co modelarz to i sposób inny :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michaił Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Co modelarz to i sposób inny :] Lepiej bym tego nie ujal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts