dzidexus Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Witam wszystkich milosnikow. Jestem amatorem w sklejaniu modeli dopiero zaczynam mam zamiar zabrac sie za 1 moja samodzielna prace ale potrzebuje malej pomocy. Mianowicie chodzi o to z czego najlepiej jest wykonac podstawe dioramy makiete bo slyszalem ze ze styropianu i nie wiem czy zaufac styropianowi to moja 1 praca i nie chce jej zepsuc jezeli mozecie to pomozcie jaki material uzyc co bedzie najlepsze jezeli ktos ma jakiekolwiek rady na temat tego jak to zaczac zeby tego nie zepsuc to prosze o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wol1 Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Zacząłem moją pierwszą dioramę wczoraj wykonałem ją ze styropianu. Wzoruje się na tym poradniku. http://www.model-klub.pl/articles.php?article_id=3 ale możesz zrobić jeszcze tak http://figurki.org/techniki-modelarskie/dioramy/1091-tworzenie-podsoia jak by co narazie moja diorama wygląda fatalnie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidexus Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2010 ooo spoko dziekuje ci bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 dzidexus skoro dopiero zaczynasz to nie baw się jakieś podstawki czy tym bardziej dioramy, wpierw dojdź do wprawy z samymi modelami, na dioramki, makiety przyjdzie czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 dzidexus skoro dopiero zaczynasz to nie baw się jakieś podstawki czy tym bardziej dioramy, wpierw dojdź do wprawy z samymi modelami, na dioramki, makiety przyjdzie czas... No chyba że może jakaś prosta, kawałek drogi, płotek, ale z rozbudowanymi dioramami to lepiej sobie odpuścić, jeżeli dopiero zaczynasz będzie to naprawdę trudne i raczej nie będziesz zadowolony z efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidexus Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2010 moze i masz racje moze i powinienem sprobowac czegos innego. a jakimi modelami najlepiej zaczynac samoloty?? czolgi??? bo ja np strasznie zajaralem sie samymi figurkami no ale jak masz juz robic jakies figurki to lepiej zeby juz cos z nimi sie dzialo zeby na czyms stali. ale z drugiej strony jezeli cos takiego jest duzo trudniejsze od jakiegos pojazdu czy samolotu to tez nie chce sie zrazic w ten sposob do klejenia co mam nadzieje nigdy nie nastapi wiec moze sprobowac na poczatek czegos innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidexus Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2010 wogole jezeli macie jakies porady na temat samego malowania tych figurek to piszcie bede bardzo wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 to może na początek zacznij działać z samymi figurkami (są stosunkowo tanie) i zacznij majstrować pod nie podstawki.. scenki 1-2 figurkowe.. jakieś interakcje między nimi.. a później będzie można pokusić się o coś większego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 wogole jezeli macie jakies porady na temat samego malowania tych figurek to piszcie bede bardzo wdzieczny Najlepiej kup najpierw jakiś zestaw, wydaje mi się że najlepszy będzie żywiczny, wbrew pozorom ich montaż nie jest bardzo skomplikowany, a samo wykonanie jest o wiele dokładniejsze niż plastikowych, łatwiej się po prostu maluje kiedy wszystkie detale są wyraźne, z wtryskowymi zestawami to różnie bywa Do tego farbki, najlepiej Vallejo no i olejne- biała, czarna, siena palona, chyba na początek powinny wystarczać, gdyby coś nie wyszło zawsze można umyć i zrobić jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Ja diorame robię na tablicy korkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi