skikut87 Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam Ostatnio będąc w sklepie modelarski mocno dały mi do myślenia ceny producentów modeli i postanowiłem zrobić coś z Taniego modelu. Ponieważ byłem pod patriotycznym duchem modelu kolegi z forum to wybór padł na JS-2 Zvezdy (całe 63 zł ). Założenia: Czołg z numerem bocznym 434 lub 424 Zrobić jak najwięcej się da samemu by wzbogacić model(ale gąski to chyba kupie ) Pytanie do was koledzy czy Te czołgi miały z obu stron urwane błotniki i jak wyglądała sprawa z wahaczami na którym nie było kolo czy był wahacz cz wszytko razem urwało ?? A teraz fotki z tego co udało mi się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 witam post pod postem ale cóż idzie się przyzwyczaić wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek przyniósł trochę nowych rzeczy takich jak Podpory pod zbiorniki zrobione podwozie przyklejenie drobnicy no i farba a tak to wygląda Jakieś sugestie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 mocno dały mi do myślenia ceny producentów modeli i postanowiłem zrobić coś z Taniego modelu ..... i udowodnić, że nie trzeba wydawać 150 złotych na Tamkę. Ten IS ze Zwezdy to może nie jest model najwyższych lotów ale da się z niego zrobić ciekawy i ładny model co już kilku kolegów udowodniło. Widzę , że i Tobię się to udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 No cóż 100 złotych piechotą nie chodzi więc czasem warto nieco dłużej pobawić się z tańszym modelem niekoniecznie (jak tutaj) gorszym. Jedynym słabym punktem tego zestawu są gąsienice, resztę da się poprawić. Z oceną wstrzymam się na koniec ale wygląda bardzo przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam Miło widzieć ze wreszcie jakaś z moich prac interesuje choć parę osób. Małe odświeżenie z tego co udało mi się poczynić Zostało mi : Dokleić jeden pasek (bo się odkleił przy washu) Zrobić jakąś piastę w miejscu gdzie był a właściwie nie było wahacza. No i jakie gąski kupić bo nie zamierzam wydawać 100 coś zł na fiuri... Ktoś ma jakiś pomysł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Przyjemne malowanko, porób jeszcze delikatne zacieki rdzy pod spawanymi uchwytami i będzie fajno Gąski może magic tracki? Choć ja ich do JS'a nie widziałem. Są trochę tańsze od friuli, a na pewno lepsze od zvezdowskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2010 zacieki będę tylko czekam aż mi się pigment zrobi musi sobie woda odparować no chyba ze eksperymenty z odrdzewianiem klamotów mojego taty będą szybsze:) Gaski właśnie mi ktoś zwiną z przed nosa na allegro były za 55 zł jakiejś rosyjskiej firmy z metalu ( ala fiuri) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 No to mam konkurenta. Niech moc IS-A będzie z tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 No i jakie gąski kupić bo nie zamierzam wydawać 100 coś zł na fiuri... Ktoś ma jakiś pomysł?? Modelfixer robi gąski do IS cena około 50 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi