Skocz do zawartości

JS-2 1:35 Zvezda

skikut87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio będąc w sklepie modelarski mocno dały mi do myślenia ceny producentów modeli i postanowiłem zrobić coś z Taniego modelu.

Ponieważ byłem pod patriotycznym duchem modelu kolegi z forum to wybór padł na JS-2 Zvezdy (całe 63 zł ).

Założenia:

Czołg z numerem bocznym 434 lub 424

Zrobić jak najwięcej się da samemu by wzbogacić model(ale gąski to chyba kupie )

Pytanie do was koledzy czy Te czołgi miały z obu stron urwane błotniki i jak wyglądała sprawa z wahaczami na którym nie było kolo czy był wahacz cz wszytko razem urwało ??

A teraz fotki z tego co udało mi się zrobić

1004176p.th.jpg

1004177p.th.jpg

1004179.th.jpg

1004181.th.jpg

1004182.th.jpg

1004184p.th.jpg

1004187p.th.jpg

witam post pod postem ale cóż idzie się przyzwyczaić

wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek przyniósł trochę nowych rzeczy takich jak

Podpory pod zbiorniki zrobione podwozie przyklejenie drobnicy no i farba a tak to wygląda

1004188.th.jpg

1004189.th.jpg

1004190z.th.jpg

1004191.th.jpg

1004192.th.jpg

1004193l.th.jpg

Jakieś sugestie??

mocno dały mi do myślenia ceny producentów modeli i postanowiłem zrobić coś z Taniego modelu

..... i udowodnić, że nie trzeba wydawać 150 złotych na Tamkę. Ten IS ze Zwezdy to może nie jest model najwyższych lotów ale da się z niego zrobić ciekawy i ładny model co już kilku kolegów udowodniło. Widzę , że i Tobię się to udało.

No cóż 100 złotych piechotą nie chodzi więc czasem warto nieco dłużej pobawić się z tańszym modelem niekoniecznie (jak tutaj) gorszym.

Jedynym słabym punktem tego zestawu są gąsienice, resztę da się poprawić.

Z oceną wstrzymam się na koniec ale wygląda bardzo przyzwoicie.

Witam

Miło widzieć ze wreszcie jakaś z moich prac interesuje choć parę osób.

Małe odświeżenie z tego co udało mi się poczynić

Zostało mi :

Dokleić jeden pasek (bo się odkleił przy washu)

Zrobić jakąś piastę w miejscu gdzie był a właściwie nie było wahacza.

No i jakie gąski kupić bo nie zamierzam wydawać 100 coś zł na fiuri... Ktoś ma jakiś pomysł??

1004199o.th.jpg

1004198i.th.jpg

1004197r.th.jpg

1004196c.th.jpg

1004195.th.jpg

Przyjemne malowanko, porób jeszcze delikatne zacieki rdzy pod spawanymi uchwytami i będzie fajno

Gąski może magic tracki? Choć ja ich do JS'a nie widziałem.

Są trochę tańsze od friuli, a na pewno lepsze od zvezdowskich

zacieki będę tylko czekam aż mi się pigment zrobi musi sobie woda odparować no chyba ze eksperymenty z odrdzewianiem klamotów mojego taty będą szybsze:)

Gaski właśnie mi ktoś zwiną z przed nosa na allegro były za 55 zł jakiejś rosyjskiej firmy z metalu ( ala fiuri)