granatnik Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam, Chciałem swoim fugurką na patkach namalować insygnia SS ale coś mi nie wychodzi :( może znacie jakąś dobrą metodę. Próbowałem pędzlem płaski zrobić runy oraz dricukiem i wychodzą mi jakieś szkaradztwa. Wiem, że są w sprzedaży fototrawione patki ss totenkopf, a czy są też z runami SS? Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 run tam raczej nie znajdziesz, tak samo jak swastyki na krzyżach. Czytałem kiedyś ze jakaś firma robi kalki z runami SS ale nie pamiętam jaka , ręczne malowanie raczej nie jest dobrym pomysłem, możesz tez skalpelem wydłubać runy pomalować na czarno, zabezpieczyć czymś i zrobić białego washa, ale nie zawsze wychodzi (próbowałem kiedyś ale efekt był nie do końca udany więc nie polecam), pokombinuj trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Dosłownie 1 minuta w "magicznym google", kalkomanie produkuje firma Weikert tu masz stronę; http://weikert.pl/ Strona jest w przygotowaniu ale jest podany nr. telefoniczny, e-mail, więc możesz się z nimi skontaktować. prowadzą też aukcje na Allegro. Link podeśle ci na PW. O innych kalkomaniach nie słyszałem. Jeśli nie chcesz wydawać pieniędzy, jedynym wyjściem jest malowanie cienkim pędzlem, ale jak sam wiesz nie zawsze wychodzi za pierwszym razem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 kalkomanie produkuje firma Weikert właśnie o to mi chodziło tylko nazwy zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
granatnik Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Obejrzałem sobie te kalkomanie i są super. Nie będę musiał się męczyć pędzelkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 4 kreski pędzelkiem 00, ewentualnie cieniutką igłą zamoczoną w zagęszczonej farbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
granatnik Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Próbowałem pędzelkiem 000 i runy był za grube. Kupię te kalkomanie, przy okazji zobaczę co to za cudo. Teraz tak sobie myślę, że spróbuję jeszcze zeszlifować wykałaczkę i zobaczę co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi