karambolis8 Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Link do relacji Bismarcka 1/72 jest pod zdjęciem. Przeleciałem na szybko parę stron i znalazłem post z 2007: hull price - £650.00 stg. W czerwcu 2007 £1 kosztował 5,70zł co daje ok. 3700zł za sam goły kadłub. Co do rycia, to będzie trochę problemu, ale na płaskiej płycie bez wystających dupereli będzie można nawet położyć linijkę, a nie ryć od ręki w zakamarkach jak dotychczas próbowałem. Potem wyciąć nadbudówki ze starego pokładu, zrobić trochę drobnicy i tyle. Nie mówię, że będzie łatwo, ale jest to zdecydowanie bardziej wykonalne niż naprawianie starego pokładu Szkoda wywalić zestaw do śmieci i szkoda wydawać pieniądze na nowy model, tylko po to, żeby wyciągać z niego pokład. Mam czas i dużo innych modeli do zrobienia. Mogę sobie wypełniać pokładem czas pomiędzy nimi, tak żeby zbytnio się nie znużyć. Jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2011 Co do rycia, to będzie trochę problemu, ale na płaskiej płycie bez wystających dupereli będzie można nawet położyć linijkę, a nie ryć od ręki w zakamarkach jak dotychczas próbowałem. Potem wyciąć nadbudówki ze starego pokładu, zrobić trochę drobnicy i tyle. Nie mówię, że będzie łatwo, ale jest to zdecydowanie bardziej wykonalne niż naprawianie starego pokładuPo co tak się męczyć Podobny dylemat miałem w przypadku USS San Francisco http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=15239&postdays=0&postorder=asc&start=0 - z pomocą przychodzą płytki polistyrenowe z już naciętymi liniami - tylko brać i wykorzystywać. Właśnie jestem na etapie budowy pokładu od podstaw we wspomnianym USS SF - może cię coś natchnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Nie widziałem nigdzie fabrycznie naciętych płytek. Gdzie można je dostać? Przyznam, że niezbyt regularnie przeglądam dział [O], ale twój temat mnie bardzo zaciekawił. Miałeś ciekawy pomysł z żyłkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2011 Nie widziałem nigdzie fabrycznie naciętych płytek. Gdzie można je dostaćNp tutaj: http://www.m-zone.pl/index.php?producer_filter=59&page=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi