Jezier Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam wszystkich !! Jest to moja druga poważna diorama Model skleiłem jakieś 2/3 lata temu jakoś w zeszłym roku go umyłem i pomalowałem na nowo. Kamo front wschodni w 1944 (jaka jednostka to niema akurat znaczenia) Malowany za pomocą pędzla ubrudzony suchymi pastelami a zakurzony pigmentem "brick dust" MIG-a Kilka słów na temat dioramy: Scena miała przedostawać patrol niemieckich żołnierzy jakiś czas po walce i nie obchodziło mnie gdzie i w jakim czasie akcja dioramy by się toczyła Figurki revella tak jaki i tygrys (zestawów nie pamiętam) Gruz klejony ręcznie za pomocą SG wykonany z gipsu ściana tak samo (rzeźbiona ręczne tak jak i reszta) ściany i gruz malowany areo (moje pierwsze malowanie za pomocą aerografu) + kilka maźnięć pędzlem Zrobienie same ścinki zajęło mi trochę ponad albo coś kolo roku ale już za odkłanianie tego nie pamiętam Wiem wiem na tej dioramie jest więcej bubli jak gruzu ale proszę o jakieś słowa krytyki Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Słowo krytyki: zdjęcia, jakość zdjęć! Gdzie ten Tiger ma km-y? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 29 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2010 tygrys jest porzucony z tyloma dziurami to raczej na działającą sztukę nie wygląda nie a z rozerwaną gąsienicom dużo by nie powalczył zdjęcia, jakość zdjęć Bez uraz co jest z nimi nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 A przepraszam widzę kawałek rozerwanej gąsienicy ( to tłumaczy brak km-ów). Ekspertem nie jestem, ale wydaje mi się, że lepszy efekt osiągnąłbyś gdyby ta gąsienica leżała luzem. Zdjęcia za jasne, nie pokazują szczegółów. Dla przykładu Twoje zdjęcie: I po lekkiej obróbce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 ale wydaje mi się, że lepszy efekt osiągnąłbyś gdyby ta gąsienica leżała luzem Model jest z "odzysku" i dopiero podczas 2 malowania go "rozbiłem" więc nie miałem takowej możliwości A do obróbki zdjęć to ja nie chce się tykać ale na następny raz spróbuję się z nimi pobawić ;) Wiem wiem na tej dioramie jest więcej bubli jak gruzu ale proszę o jakieś słowa krytyki dzisiaj zapytam się inaczej : co sądzicie o tej dioramie P.S. Jakim programem obrabiasz zdjęcia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Jakim programem obrabiasz zdjęcia ?? Paint.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak17 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 mam pytanie z czego zrobiona jest ta podstawka ?.Jak robiłeś ten budynek gipsem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) Czego zrobiona jest ta podstawka? Z drewna (samemu ją zrobiłem) listewki klejone wikolem Jak robiłeś ten budynek gipsem ? Tak, odlałem blok gipsowy po czym oszlifowałem , wyciąłem otwory okienne, wyrzeźbiłem cegły. Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 klejone Wiktorem a nie wikolem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 klejone Wiktorem a nie wikolem? moja nie uwaga już poprawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 o bledach i brakach merytorycznych modelu moznaby sporo napisac, ta gasienica tez wyglada jak ułamany wafelek raczej. A tak poza tym co calosc ma fajny klimat, nawet mi sie ta scenka podoba, jest potencjał na przyszlosc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Dzięki ! (a zwłaszcza że przemilczałeś temat o "błędach i brakach merytorycznych" ) A gąsienicę w podobnym stanie widziałem u któregoś z kociaków (patrząc od przodu) była to okolica prawej przekładni transmisyjnej tak jak u mnie tyle że uszkodzenie było od strony kadłuba Edit : Poprawiłem kilka zdjęć P.S. Zwróciliście uwagę na komodę/szafkę która stoi na resztce podłogi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlo76 Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Super ci diorama wyszła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi