Bartek_P Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Witam, Ten chiński model firmy S-Mars jest dość ciekawą kopią modelu Pit-Road. Ramki są niemal identyczne i całkiem niezłej jakości, choć w kilku miejscach są wybrakowane. Model jest do wykonania w wersji pełnokadłubowej ale kadłub to jakaś artystyczna wizja chińczyków. Na odzielnej ramce dodano podstawkę pod kadłub oraz śruby. Dziwi brak kalek, choć na instrukcji widnieje informacja gdzie je nanosić. Swoją drogą instrukcja to tez kopia tej z Pit-Road. Koszt modelu na Allegro to 17,90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Kadlub z Kit Tech-u w mniejszej wersji Czy to aby na pewno 700-ka ? Mogli skopiowac wlasnie Kit Tech ale juz widze, ze wypraski z pokladem odwrocone o 180 stopni wiec cos nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_P Napisano 25 Lutego 2007 Autor Share Napisano 25 Lutego 2007 S-mars ma również w swojej ofercie kopię niszczyciela Type42 (identyczna kopia ramek jak w Pit-Road, bez własnych pomysłów) i Sovremennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_P Napisano 25 Lutego 2007 Autor Share Napisano 25 Lutego 2007 (edytowane) Kadlub z Kit Tech-u w mniejszej wersji Czy to aby na pewno 700-ka ? Mogli skopiowac wlasnie Kit Tech ale juz widze, ze wypraski z pokladem odwrocone o 180 stopni wiec cos nie tak Zapewniam, że ramki są niemal identycznie odwzorowane w 1:700. Porównywałem z tymi ze strony www.modelwarships.com. Edytowane 25 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Bartku daj troche mniejsza fotke bo sie forum rozjechalo. Nadal zastanawia mnie skala, otwor na wlacznik w przednim pokladzie jak i kadlub identyczny z Kit Tech-em Dla przypomnienia Kit Tech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_P Napisano 25 Lutego 2007 Autor Share Napisano 25 Lutego 2007 (edytowane) Bartku daj troche mniejsza fotke bo sie forum rozjechalo. Nadal zastanawia mnie skala, otwor na wlacznik w przednim pokladzie jak i kadlub identyczny z Kit Tech-em Dla przypomnienia Kit Tech. Pokład modelu ma 233 mm długości. Nie mam planów modelarskich, więc nie mam porównania Edytowane 25 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 No to jednak 700-ka Cena fajna. Ile kosztuje w Polsce orginalny Pit Road Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_P Napisano 25 Lutego 2007 Autor Share Napisano 25 Lutego 2007 No to jednak 700-ka Cena fajna. Ile kosztuje w Polsce orginalny Pit Road Ja także właśnie przeliczyłem skalę i też mi wyszło, że to 700-ka. Osobiście, to nie trafiłem na Udaloya firmy Pit-Road w Polsce, ale ten model chyba jest jeszcze na Allegro: http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=169200229 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Bartek, kiedy zaczynasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_P Napisano 25 Lutego 2007 Autor Share Napisano 25 Lutego 2007 Jeszcze nie zdecydowałem. Trzeba najpierw zamówić elementy fototrawione. Moja uwaga skupia się na razie na "Kuznetsovie" Trumpka , a już w kolejności czekają na zamówienie "Kiev" i "Slava" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Moja uwaga skupia się na razie na "Kuznetsovie" Trumpka pokazuj, pokazuj Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Dokladnie. Dawaj tego Kuzniecowa to zrobimy duet. Ja juz na dniach powoli ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_P Napisano 25 Lutego 2007 Autor Share Napisano 25 Lutego 2007 Nie tak szybko Panowie. Na razie zbieram materiały, a czeka mnie jeszcze przeprowadzka do nowego lokum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Nie tak szybko Panowie. Na razie zbieram materiały, a czeka mnie jeszcze przeprowadzka do nowego lokum. u mnie przerwa trwała prawie dwa lata... nie daj nam tyle czekać Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Przepraszam, że się wtryniam z inną flotą, ale producent ten sam, czy wiecie coś na temat poniższego modelu: HMS MISSILE DESTROYER TYPE 42 BATCH3 D95 MANCHESTER Czy to może jakaś kopia modelu Dragona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_P Napisano 28 Lutego 2007 Autor Share Napisano 28 Lutego 2007 Witam, Mam ten model. Jest to kopia modelu firmy Pit-Road. Ramki są niemal identyczne. Zerknij tutaj: http://www.modelwarships.com/reviews/ships/hms/manchester/pr-manchester.html Chińczycy dodali od siebie dolną część kadłuba niestety. Model jest w 700-ce, bez kalek - kadłub ma ok. 200 mm długości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 Aż taki tragiczny ten dół kadłuba? Modelarsko dość popularna klasa okrętów chyba. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_P Napisano 28 Lutego 2007 Autor Share Napisano 28 Lutego 2007 W łatwy sposób można ten model wykonać do linii wodnej, w przeciwieństwie do Udaloya, gdzie niestety kadłub trzeba będzie ciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi