ira Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Witam!!!!!!!! przedstawiam budowę mojego pierwszego modelu. Model dostałam od taty i jest nim Hawker Sea Fury F.B. Mk II w skali 1:48 z firmy HOBBY CRAFT, jedynym minusem jest brak kalkomani-jest poszukiwana w stercie modeli u taty. Jak ktoś miał by na zbyciu jestem zainteresowana. Do modelu dolączę pasy z EDUARD. Poniżej mały in-box zestawu By ira19 at 2010-09-09 By ira19 at 2010-09-09 By ira19 at 2010-09-09 By ira19 at 2010-09-09 cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 heh ja sobie ostatnio kupiłem Fury z PM Model, tak dla relaksu to chętnie podpatrzę co nieco głównie detal. Powodzenia w budowie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ira Napisano 10 Września 2010 Autor Share Napisano 10 Września 2010 Najpierw pomalowałam fotel na czarno a siedzenie i oparcie pilota na brązowo . Następnie nałożyłam pasy z EDUARD i wyszło to tak jak na zdjęciu poniżej. By ira19 at 2010-09-09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Dziewczyna klejąca modele Rzadko spotykana i niezwykle ciesząca modelarzy Fotelik całkiem całkiem aczkolwiek ta brązowa wyszła nieco chropowata. Tak czy siak kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Ładnie złożone pasy Jednak wyglądają jakby w dolnej części przybrudziły się lekko na brązowo ... Nie były wklejane gdy farba jeszcze dobrze nie wyschła ? Czy może były robione małe poprawki na fotelu już po wklejeniu pasów ? Tak czy siak trzymam kciuki za jak najładniejsze złożenie tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ira Napisano 14 Września 2010 Autor Share Napisano 14 Września 2010 Cześć!!!! :] Malowałam fotel pędzlem i wyszło troche chropowate a do tego dałam więcej kleju super glu niż mialam na pasy pilota i je troche zmatowiło. Pasy zostały przyklejone po pomalowaniu i nie bylo żadnych poprawek malarskich. Fotka po niżej. By ira19 at 2010-09-14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 I tak po zamknięciu kabiny niewiele zobaczymy No chyba że planujesz ją otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 ...a do tego dałam więcej kleju super glu niż mialam na pasy pilota i je troche zmatowiło. Niestety to jest ta nieprzyjemna strona super gluta - opary potrafią zmatowić okolice miejsca klejenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ira Napisano 15 Września 2010 Autor Share Napisano 15 Września 2010 Hej! Planuje otwartą kabine żeby lepiej było widać pasy i cołe wnętrze. Poniżej zdięcia kadłuba przed zamknięcien, w połówkach kadluba niema wklejonych rur wydechowych które wklejłam wczoraj oraz zamknelam kadlub w całość. By ira19 at 2010-09-09 By ira19 at 2010-09-09 By ira19 at 2010-09-09 By ira19 at 2010-09-09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ira Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Witam! po przerwie, stan pracy wygłąda następująco. By ira19 at 2010-10-17 Po pomalowaniu wnęka podwozia została wklejona w skrzydło, na kołpaku znalazły się dwa wsklęśnięcia- zdjęcie poniżej By ira19 at 2010-10-17 Wklęśnięcia na kołpaku zostały zaszpachlowane i obecnie schnie. Na ostatnim zdjęciu widać zagruntowane czarnym podkładem ALCLAD II elementy podwozia i silnika. By ira19 at 2010-10-17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 No ładnie, widzę, że będzie w użyciu metalizer Wnętrze kabiny wygląda całkiem przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ira Napisano 18 Października 2010 Autor Share Napisano 18 Października 2010 Na zdjęciu widać części podwozia i osłona silnika, które zostały pomalowane ALCLAD II aluminium a natomiast silnik ALCLAD II magnesium. By ira19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi