D A W I D Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Witam serdecznie. Przedstawiam oto mój pierwszy model. Samolot ten dostarczył mi wiele miłych emocji, mimo iż składałem go grubo ponad pół roku ( to chyba długo ), to nie jestem z niego w 100 % zadowolony. Jest kilka błędów, ale myślę że w kolejnych moich produkcjach, będzie ich mniej. Chciałbym bardzo podziękować koledze Frosty'iemu, za duży wkład w powstanie tego samolotu, oraz kilku innym forumowiczą za wsparcie. Mam teraz w planach F-14, ale gdzieś dopiero koło grudnia. Póki co składam sobie wyłącznie w celach doskonalących moje umiejętności F- 16 Kitecha. Link do warsztatu... viewtopic.php?t=15952&start=0 Dziękuję i pozdrawiam. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 800 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych. To w ramach przypomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchacz Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Witam! To może kolega pojawi sie na następnym spotkaniu modelarskim z tym modelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Model OK, ale musisz zmniejszyć zdjęcia (rozmiar 800x600). Na niektórych widać, że był malowany pędzlem, więc tym bardziej szacuneczek za tak dobre malowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem. Twoja F-16 pomimo lekkich smug na powierzchni i braku delikatnego washa, wygląda naprawdę dobrze. Nie wiem jak koledzy "odrzutolodzy" (moje małe słowotwórstwo ) oceniają merytoryczną poprawność, ale sam model robi bardzo pozytywne wrażenie i już mnie ciekawi jak będzie wyglądał kolejny. Pędzlowanie pomimo wyżej wspomnianych smużek, dobrze wróży na przyszłość, a i kalkomanie leżą całkiem ok. Gratuluję i życzę powodzenia w kolejnych projektach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszKnight Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 piękny, jak na twój pierwszy model, wykonane genialnie. gdybyś nie mówił że pierwszy to bym myślał że stary modelarz z doświadczeniem. a teraz pytanie. Zauważyłem i wyczytałem że malowany pędzlem. Podasz przepis na takie malowanie, czyli ile warstw wsumie polozyłeś, jakie rożcieńczanie, technika itp. nie musisz sie rozpisywać. Widze że ładnie pomalowane, a u mnie co warstwa to gorzej. Po prostu mnie idzie to makabrycznie i kiedyś niewytrzymię i pędzle połamie Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D A W I D Napisano 23 Września 2010 Autor Share Napisano 23 Września 2010 Witam. Dziękuję za ciepłe słowa Samolot malowałem pędzelkami, zwykłymi ze sklepu modelarskiego, farbki to Pactra akrylowe, nierozcienczane. Na samolocie zastosowałem też troszkę ModelMastera olejnego, mocno rozpuszczonego. Smugi powstały prawdopodobnie od źle rozmieszanego lakieru... Kolego PUCHACZ, gdzie to spotkanie, chętnie się zjawię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi