jcs Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 Witam ponownie z kolejnym modelem, mianowicie '70 Mustang Boss 429 firmy ... Revell . Może i ten mój smutek jest niepotrzebny ale po moich doświadczeniach z modelami tej firmy (szczególnie ze stopniem trudności 2, co w rzeczywistości daje poziom wyższy) wolę być ostrożny. Teraz moja wizualna ocena: Plusy: + dość sporo części (ale jakby dodali jeszcze np. osobno wycieraczki szyb to bym się nie obraził) + możliwość konfiguracji wersji silnika (x2) i kół (x3) ale tu raczej nad wyborem nie trzeba się długo zastanawiać + sam fakt że jest to Mustang Minusy: - spora ilość nadlewów (czyt. pilnik i papier ścierny w dłoń) - kalki: może i jakość jest dobra ale ilość tych najbardziej wg mnie potrzebnych ... b/k - spasowanie elementów już po samej próbie zwarcia kasty i podwozia ze sobą na sucho mówi wszystko - zabawkowe chromy - brak układu kierowniczego (tzn.wszystko odlane w całości) Pozostałe plusy i minusy zapewne wyjdą w praniu, jednak nie planuje w najbliższym czasie rozpoczęcia budowy. Póki co pośledzę trochę relacje z budowy MUSTANGA 350 H i potrenuje na łatwiejszych wg mnie modelach bo do tego MUSCLE CAR'a trzeba się przygotować. PS. Przepraszam kolejny raz za jakość zdjęć, jak również o braku dwóch które przez przypadek usunąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 heh poluje na niego już od roku na allegro, i zawsze przegrywam, chyba się w końcu zbiorę i kupie nowego w sklepie Nie sugeruj się raczej jego jakością w stosunku do reszty wyrobów revella, to najprawdopodobniej przepak AMT, tak jak większość modeli w "małych" pudełkach, zwykłe revelle biją je na głowę pod względem jakości, no ale nie mają takiej ciekawej tematyki. Ehhh... narobiłeś mi jeszcze większego smaka na tego bossa no i chyba go kupie wreszcie. Aha i nie mów mi że zbezcześcisz go tymi felgami , mają być klasyczne, te pośrodku no pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi