jcs Napisano 17 Września 2010 Napisano 17 Września 2010 Witam ponownie z kolejnym modelem, mianowicie '70 Mustang Boss 429 firmy ... Revell . Może i ten mój smutek jest niepotrzebny ale po moich doświadczeniach z modelami tej firmy (szczególnie ze stopniem trudności 2, co w rzeczywistości daje poziom wyższy) wolę być ostrożny. Teraz moja wizualna ocena: Plusy: + dość sporo części (ale jakby dodali jeszcze np. osobno wycieraczki szyb to bym się nie obraził) + możliwość konfiguracji wersji silnika (x2) i kół (x3) ale tu raczej nad wyborem nie trzeba się długo zastanawiać + sam fakt że jest to Mustang Minusy: - spora ilość nadlewów (czyt. pilnik i papier ścierny w dłoń) - kalki: może i jakość jest dobra ale ilość tych najbardziej wg mnie potrzebnych ... b/k - spasowanie elementów już po samej próbie zwarcia kasty i podwozia ze sobą na sucho mówi wszystko - zabawkowe chromy - brak układu kierowniczego (tzn.wszystko odlane w całości) Pozostałe plusy i minusy zapewne wyjdą w praniu, jednak nie planuje w najbliższym czasie rozpoczęcia budowy. Póki co pośledzę trochę relacje z budowy MUSTANGA 350 H i potrenuje na łatwiejszych wg mnie modelach bo do tego MUSCLE CAR'a trzeba się przygotować. PS. Przepraszam kolejny raz za jakość zdjęć, jak również o braku dwóch które przez przypadek usunąłem. Cytuj
przemekgksw3 Napisano 17 Września 2010 Napisano 17 Września 2010 heh poluje na niego już od roku na allegro, i zawsze przegrywam, chyba się w końcu zbiorę i kupie nowego w sklepie Nie sugeruj się raczej jego jakością w stosunku do reszty wyrobów revella, to najprawdopodobniej przepak AMT, tak jak większość modeli w "małych" pudełkach, zwykłe revelle biją je na głowę pod względem jakości, no ale nie mają takiej ciekawej tematyki. Ehhh... narobiłeś mi jeszcze większego smaka na tego bossa no i chyba go kupie wreszcie. Aha i nie mów mi że zbezcześcisz go tymi felgami , mają być klasyczne, te pośrodku no pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi