cruenzo Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 siema, cześć i czołem.... stałem się niedawno posiadaczem figurki amerykańskiego piechociarza z okresu 2 wojny światowej w skali 120mm firmy SOL. Figurkę kupowałem na allegro jako żywiczną a po rozpakowaniu paczki okazało się że jest to winylowa wydmuszka moje pytanie jest nastepujące: - czym można wypełnić figurę by była stabilniejsza i mniej elsatyczna? Myślałem o epidianie lub żywicy poliestrowej, jednak się zastanawiam czy nie odkształci sie ona w wyniku temepratury, która rośnie podczas krzepnięcia żywicy - jakim klejem sklejać te figurki? słyszałem że "super glut" się to nie nada. dziekuję z góry za rady i podpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapcok Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Pod wpływem temperatury napewno sie odkształci,miałem problem z wycinaniem i dopasowaniem elemętów w moich figurkach,aż na jakies zagranicznej stronce zauważyłem zdjęcie jak gosciu podgrzewa jakąś część suszarką do włosów i wycina niepotrzebne elemęty akurat wtedy zaczynalem rankora i byłem w szoku że ten materiał po podgrzaniu staje sie łatwy w obróbce bez problemu daje sie wycinać i można bardzo dokładnie dopasowac częśći czego na zimni nieda się zrobic ,a co do klejenia to dobry jest SUPER-KLEJ średni firmy RIKUmodelsport,ja takiego używam i jestem zadowolony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts