kiwaczek Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Witam Przedstawiam swoj model Fiat Abarth 695 firmy Tamiya, malowany farbami Tamiya. Prosty w skladaniu, trudniejszy z kalkami (przynajmniej dla mnie) i tylko wash mi sie bardzo nie podoba ale nie wiem jak to naprawic. Pozdrawiam i zapraszam do komentarzy. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Fajnie się prezentuje. Oryginał miał takie grube opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 Nie jestem pewien ale na tym zdjeciu opony wygladaja podobnie. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Bardzo fajnie się prezentuje, ale czy można by jeszcze prosić parę zdjęć w przybliżeniu, bo jakoś tak ten fiacik w oddali zaparkował Bardzo schludnie ci linie podziału wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Witam Bardzo ładny ten Twój Fiacik. Miałeś dobry pomysł na model, który w większości został pomyślnie zrealizowany. Piszę w większości we wspomnianym przez Ciebie wash'u widać pewną niekonsekwencję. Zapuściłeś linie wokół drzwi natomiast pominąłeś część innych zgłębień. W okolicach miejsc gdzie wash został zapuszczony, niestety nie do końca dobrze się roztarł i widoczne są zanieczyszczenia powierzchni. Moim zdaniem mogłeś nieco bardziej pogłębić linie podziału i zagłębienia przy wstępnej obróbce karoserii przez co wash mógłby lepiej w nie wejść, a jeśli być się naprawdę mocno postarał, to wash byłby nawet zbędny. To co mi się w Twoim modeliku bardzo podoba to ładnie wykonane felgi i nieźle utrzymane "chromy". Koniec końców modelik wykonany na szkolną 4-kę Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 mi tez model sie podoba, ale zdecydowanie za wysoko stoi (karoseria powinna byc nizej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 Witam Owszem linie podzialu wyszly bardzo slabo przez to ze nie poglebilem ich i wash po wyschnieciu nie byl rownomiernie rozlany. Probowalem polozyc nastepna warstwe washa ale nie pomoglo a za to pobrudzilem w kilku miescach lakier. Jest nauczka na pozniej a model tak mi sie spodobal ze kupilem jeszcze jeden model Fiat 500F Tamiyi, Fiat Abarth 595 Berlina Gunze-Sangyo, i Fiat Abarth 695SS High-Tech model Gunze-Sangyo. Mam nadzieje ze kiedys powstanie cala "stajnia" fiacikow. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Świetny maluszek, chociaż na początku myślałem że sam go tak przerobiłeś, pierwszy raz widzę taki zestaw Tamiyi, ładna kolekcja się zapowiada, 500F też na abartha przerobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 4 Października 2010 Autor Share Napisano 4 Października 2010 Świetny maluszek, chociaż na początku myślałem że sam go tak przerobiłeś, pierwszy raz widzę taki zestaw Tamiyi, ładna kolekcja się zapowiada, 500F też na abartha przerobisz? Witam 500F zrobie tak jak jest zeby miec jak najwiecej roznych wersji tego samochodu. Jedynie ukradlem z niego dach otwarty dla abartha wiec 500F bedzie mial dach zamkniety (abarth mial ciekawsze wnetrze wiec chcialem zeby bylo bardziej widoczne). Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 (abarth mial ciekawsze wnetrze wiec chcialem zeby bylo bardziej widoczne) Przydałoby się kilka lepszych zdjęć tego wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 4 Października 2010 Autor Share Napisano 4 Października 2010 Przydałoby się kilka lepszych zdjęć tego wnętrza Witam. Masz racje wiec oto one (wnetrze i silnik). Pozdrawiam i zapraszam do komentarzy Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Tak mi ostatnio przyszło do głowy że do twojej kolekcji jeszcze to by pasowało: http://www.mojehobby.pl/fujimi-12372-fiat-500-abarth-p-1-1719074.html Sam bym sobie takie zrobił do pary z moim abarthem, ale ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Witam. Owszem dzisiaj po raz pierwszy ogladalem ten model w sklepie i gdyby nie cena to pewnie bym sie skusil. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi