dr.Watson Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Witam, oto mój kolejny model, pierwszy raz bawiłem się sodą i pierwszy raz robiłem pojazd w zimowym kamo. Foty robione telefonem, więc nie narzekać tylko oceniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Bardzo klimatycznie to wszystko wyglada:) Mam pytanie, jak zabezpieczyłeś sode zeby sie tak fajnie układała i nie rozsypywała??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 To moje pierwsze doświadczenie z sodą, i powiem Ci że próbowałem wielu sztuczek. Moim zdaniem najlepiej trzyma się na kleju do modeli. nasypałem sody na klej, odczekałem jakieś 5 min, by dobrze się wszystko wchłonęło, i delikatnie gąbeczką "uklepałem" ale bardzo lekko by zachować efekt i nie spłaszczyć śniegu . Później próbowałem zabezpieczyć już po wyschnięciu jej lakierem, ale traci to wszystko wtedy na jakości. Po prostu soda miejscami mi się krystalizowała jakby , lub żółkła. Tak więc na mojej focie jest "goła" a trzyma się tylko na kleju. Jestem w "śniegu" laikiem, jeśli ktoś ma dobre rady chętnie bym wysłuchał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi