Kameleon145 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Witam. To mój pierwszy warsztat. Proszę was o rade co jeszcze muszę zrobić przed malowaniem. Nie jestem pewny czy wszystko już wykonałem. Muszę go jeszcze tylko umyć. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Wkleić statecznik pionowy . Generalnie babole przy szpachlowaniu lubią wychodzić dopiero po pomalowaniu. Widzę, że szpachli poszło całkiem sporo więc dobrze było by nałożyć podkład i sprawdzić czy nigdzie niema nierówności, szpar etc... Tutaj dobrze by było użyć aerografu (jeśli posiadasz) lub podkładu w sprayu. Jeśli będzie oka to maluj . Sprawdź też czy nie zaszpachlowałeś linii podziału blach. Na zdjęciach niewiele widać ale coś mi mówi, że troszkę przykryłeś niektóre kreski. Jeśli się nie mylę to przejedź je delikatnie jakimś rylcem (igła, skalpel itp). No i to tak na początek . Jak coś to pytaj . Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kameleon145 Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Mam jeszcze pytanie. Jak mogę zrobić dyszę w tym modelu?? Wiecie jak ona wygląda normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 (edytowane) Tutaj po pomalowaniu będzie brzydko: Dyszę zrobiłem w swoim tak, że nakleiłem dookoła 3mm paski z taśmy maskującej i pomalowałem gunmetalem. Wygląda całkiem OK. Jak wrócę do domu, to pokażę. Też mam właśnie na warsztacie ten model. Umila mi oczekiwanie na kompresor (: Ja planuję pomalować go tak: Będziesz robił kamo z okładki, czy jakieś inne? Edytowane 12 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kameleon145 Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Planuje to z okładki. A jakie inne malowania możecie mi doradzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Tutaj jest pełno schematów: http://wp.scn.ru/en/ww4/f/69. Wenezuela ma fajne: Ale za dużo farbek bym musiał dokupić. Malowanie byłoby droższe niż sam model ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Ale za dużo farbek bym musiał dokupić. Malowanie byłoby droższe niż sam model ;) W przypadku tego zestawu to najprostrze malowanie nawet trzykolorowe przewyzszy wartość modelu Podziwiam ludzi, którzy kupują ten model, chyba tylko dla kalkomanii. Za 35 zł mozna mieć o niebo lepszego z hasegawy. Sam kiedyś nabyłem jeden z tych wyborowych zestawów - dysza powala na kolana. Poleży sobie w poczekalni jak mój synek jeszcze trochę podrośnie - będzie miał super zabawę Pełen szacunek dla wytrwałych, którzy podejmują walkę z falconem by mastercraft Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Tak wygląda moja dysza z taśmą: Przy okazji widać jak mi idzie rycie linii ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 zapomniałem dodać, że jak podrośnie i ostro podpadnie ojcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kameleon145 Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Dzięki za porady. Postaram się zrobić poprawki i zobaczymy co będzie się działo. ;PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi