Skocz do zawartości

"Pierwszaczek" Mark I Male Mk.III Airfix 1/76

Konrad C

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Jest to to obowiązkowy model każdego sklejacza tanków z WWI.Pomijająć bryłę w której się zakochałem jest to bardzo ciekawa pozycja koła Tygrysa lub TKS ... Airfix to kombinacja trzech różnych wersji.Robiąc Mk.I czy Mk.II trzeba się pobawić z włazami ,robiąc Mk.III nie przyklejamy tylnich kół sterowniczych no i dochodzi kwestia wydechu..ja wykonałem Mk.III bo jest najłatwiejsza ops: kabina wymiarowo nie jest zgodna ale mam to w ...Prędzej czy później i tak przyjdzie czas na Female, Mk.II i Mk.I.Miałem bardzo duży problem z farbą ,po dwóch kąpielach w sidoluksie i dwóch warstwach Pactry z modelu złaziła farba płatami podczas ścierania washa.Jakoś wyszedłem z opresji.Do modelu dodałem parę detali pominiętych przez airfixa ,warto tu wspomnieć ,że model Marka I z airfixa jest BARDZO DOBRZE ZDETALIZOWANY I PODCHODZI POD 1/72 ,gąski nie są tragiczne .. mam bardzo fajny sposób na nie od kolegi Plastikka.brakuje kilku nitów na sponsonach ale na razie sobie je odpuściłem.Myślę ,że airfix specjalnie zrobił taki misz-masz z tymi wersjami abysmy sami wybrali co chcemy zrobić.Światła jeszcze nie są pomalowane bo mi się metalizer skończył.

dsc05741.jpg

dsc057420.jpg

dsc05743j.jpg

dsc05744z.jpg

dsc05745y.jpg

dsc05746.jpg

dsc05747o.jpg

dsc05748c.jpg

dsc05749q.jpg

dsc057500.jpg

dsc05751i.jpg

dsc057520.jpg

dsc057560.jpg

Całkiem ładnie się prezentuje. Kolorystycznie monotonny ale jak wrzucisz n aładną podstawkę będzie się dobrze prezentował. No i ludzik by się przydał dla oddania skali. Dobrze wiedzieć że ten zestaw "podchodzi" pod 72. Czy gąsienice to gumiaki? W następnych warto popracować nad bocznymi krawędziami.

Jak w stosunku do airfix-a oceniasz wypust emhar-a?

Całkiem ładnie się prezentuje. Kolorystycznie monotonny ale jak wrzucisz n aładną podstawkę będzie się dobrze prezentował. No i ludzik by się przydał dla oddania skali. Dobrze wiedzieć że ten zestaw "podchodzi" pod 72. Czy gąsienice to gumiaki? W następnych warto popracować nad bocznymi krawędziami.

Jak w stosunku do airfix-a oceniasz wypust emhar-a?

Sam właśnie myślałem nad tym wczoraj .. i postanowiłem go troche urozmaicić ,dio na pewno będzie jak zakupie materiały i "Female".Gąski to gumiaki.Emhar-a "jeszcze" nie miałem i nie mogę się wypowiedzieć na ten temat.