KędzioR_vo Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Witam Zamieszczam galerię swoich różnych miniatur - maluję głównie figurki do gry Władca Pierścieni, ale dla odmiany i oddechu robię też różne nieco większe lub nieco inne rzeczy ;) Jeśli masz nieco czasu i ochoty, przejrzyj temat - choć ostrzegam, że trochę tego będzie ;) Najważniejsze i najbardziej pasujące do tej stronki, pod względem modelarskiego (chyba) podejścia jest ustrojstwo z nieodległej przyszłości i świata firmy Rackham... UROD to pancerny pojazd używany przez Red Blok, dość komunistycznie podchodzącą do życia organizację z czasów AT-43 ;) Jeśli ktoś zechce wiedzieć więcej, jeszcze mogę napisać Na razie tylko tyle, że skala figurek to 30mm, choć załoga stojąca przy pojeździe jest nieco mniejsza (to klonowane dzieci z próbówek, ale to mało istotne ;) :P)... No i URODa właśnie można było oglądać ostatnio na Memoriale Tadeusza Rackiego w Gdańskiej Morenie Tutaj są obrobione fotki w wąskiej wersji, dostosowanej do figurkowego serwera wersja z Coolmini, a niżej link do samego URODa na Coolmini - jeśli się podoba, można głosować ;) : http://coolminiornot.com/256141 I większe zdjęcia: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Sam pojazd: Wersja z Coolmini i link do stronki - http://coolminiornot.com/256142 Większe fotki: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. Oraz załoga - bohaterowie Odin i Manon, czyli nastoletnie superbliźniaki z chowu sztucznego ;) Wersja z Coolmini - oraz link do stronki: http://coolminiornot.com/256143 Większe zdjęcia: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Jeśli ktoś kojarzy wielkość figurek z gry bitewnej Władca Pierścieni, to dla porównania skali bliźniaki z orkowym szamanem KaRdushem, a także fotka: "Talk to the hand" ;) Wrzucę jeszcze więcej zdjęć, więc można spokojnie już teraz iść po herbatę lub nacisnąć magiczny krzyżyk po prawej u góry ;) Jako kolejnego zaprezentuję konfRontacyjnego Tygrysa Dirza: Na początek najlepiej (?) obrobiona fotka, która trafiła też na CoolMini: TygRyS oraz link do CMON dla zainteresowanych: http://coolminiornot.com/256140 Większe fotki bestii: 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7. A także zbliżenia na mordę strasznie zakrwawioną ;) Kolejna figurka, to coś, co malowałem jako prezent dla Przyjaciela - Nanny Ogg z opowieści Terrego Pratchetta Tutaj wersja z CoolMini do głosowania ;) I więcej fotek, jeśli ktoś chce ;) Przód Ukos Ukos też Tyłek Lewa Prawa A teraz Manticowe Ghule - świetne, maleńkie figsy z wielką ilością detali Wersja z Coolmini Większe fotki: Trupy Nadchodzą W bagienku Wciąż Brodzą ;) Zbliżenie na KREjZoLa i na BRainiaca ;) Tutaj jeszcze fotki z grupą MordoRu dla porównania wielkości, znów z nimi, i fota z większą grupą wojsk MoRdoRu na półce i jeszcze raz No i wreszcie teraz coś z mojego "systemu macierzystego", czyli wspomnianego Władcy Pierścieni - LotR SBG Zdecydowanie milej mi się gra i maluje armie Zła, w związku z czym tutaj zaprezentuję część mojego MoRdoRu - jego nowych przedstawicieli, jak i za kilka chwil, całą gromadkę dostosowaną do pewnego turnieju ;) Na start jednostki Morgul Stalkers: Oraz większe fotki, 1, 2, 3, zbliżenie na ryjek jednego, a także dla porównania fotki z innych warunków pogodowych ;) Jeszcze o Stalkersach pisząc - IMO jedna z klimatyczniejszych figurek do LotRa, świetnie zrobione, idealnie oddające klimat skradających się morderców, acz słabo dość określone statystykami w grze ;) Teraz zaprezentuję szybko moją armijkę, którą grałem niedawno w Słupsku na większym turnieju Najpierw dawno robione orki z Morannon, pancerny trzon mych sił, następnie wspieranie z nowych i starych orków z włóczniami, a jako artyleria formacja łuczników - tRopiciele. Jako moje HQ występowała taka oto grupa dowodzenia, dokładniej pisząc: Shagrat: Prawdopodobnie najciekawszy w Polsce, dzięki konwersji dość znacznej ;) Praktycznie z oryginału została tylko głowa Zbliżenie... Sama figurka konwertowana była spokojnie, ale malowana szybko, byle zdążyć na turniej. Udało się w miarę połączyć jakość z prędkością mazania ;) Fotki dalsze, 1, 2, 3. Dodatkowo do grupy dowódczej dorzuciłem konwertowanego Durghaz Nara: Zblizenie oraz 1, 2, 3, 4, 5. A na zakończenie ostatnich zabaw z LotRem ognisty staruszek :P Wcześniej pokazywany szaman - KaRdush: Zbliżenie oraz 1, 2, 3, 4. No tak, dość dużo, jak pisałem ;) Na koniec małe wspominki - tylko w linkach figurki wrzucone na CoolMini: Wilczarz Rackhama, Predator of Blood, który w zeszłym roku dał mi srebro w figurkach na Gdańskiej Morenie ;) Mumakz HaRadu, zwany pieszczotliwie KRiegsMuMaKiem, jeden z moich znaków rozpoznawczych Wygrał mi Memoriał na Morenie bodajże 2 lata temu i wiele innych konkursów, niestety tu ma słabe fotki... I tyle na dziś. I tak za dużo ;) PozdRawiam i podziwiam, jeśli to obejrzałeś choćby w 50% ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 No to podziwiaj, bo obejrzałem wszystko. Zupełnie nie moja tematyka, ale przynajmniej nie jestem ukierunkowany na żadne stylistyczne, figurkowe maniery. A po obejrzeniu stwierdzam że masz talent do malowania, chociaż mroczne to wszystko. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Gratuluję figurek, jak dla mnie ta wiedźma jest najlepsza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Figurki I klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 A niania to z jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Micro Art Studio z Gdyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KędzioR_vo Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 Tak, MicroArt. Można w necie znaleźć stronkę, albo kupić (taniej :P) w niektórych sklepach stacjonarnych. PozdRawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Albo jeśli ktoś jest z Trójmiasta skoczyć bezpośrednio do studia i tam kupić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi