athlon5 Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Kolejny Twardy tym razem chciałem mieć takliego jakiego kiedyś pokazał kolega Stroju chwilowo pozostaje w stanie" po remoncie" czyli czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Coś cicho w temacie !!! Co ciekawe to jedyny TWARDY na forum posiadający poprawny układ kości ERAWA (warte uwagi) A teraz wy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 7 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2010 Co ciekawe to jedyny TWARDY na forum posiadający poprawny układ kości ERAWA (warte uwagi) Zabrzmiało jak wyzwanie Spoko maszynista -widocznie znów sie nie spodobał szkoda tylko,żę nikt nic nie pisze bo rzeczowa krytyka działa rozwijająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 No dobra, dobra skrobnę coś;) Co ciekawe to jedyny TWARDY na forum posiadający poprawny układ kości ERAWA (warte uwagi) No nie za bałdzo. Model ciekawy, ale EX jest lepszy jak dla mnie. Więcej uwagi przy dopracowaniu drobiazgów i będzie lepiej, bo rozumiem, że do trzech razy sztuka i następny będzie T-72m1Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 8 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2010 Co do układu płytek to faktycznie nie za bardzo ale obaj to skopaliśmy prawda? Kolejnego raczej już nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Ja na szczegółach twardego się nie znam, ale podoba mi się malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Jedna rzecz zwróciła moją uwagę - granaty dymne. U ciebie są pokryte kamuflażem tak, że rozkład plam pokrywa się z plamami na kadłubie. Rozwiązanie mocno niepraktyczne - granaty musiałyby być malowane indywidualnie do każdego czołgu, plus trzeba by uważać przy montażu. Zacząłem więc googlować i wyszło mi co następuje: Na większości zdjęć PT-91 granaty są jednokolorowe, brązowe z jednej strony i czarne z drugiej. Na niektórych zdjęciach granaty są dwukolorowe, np. korpus zielony a wieczko brązowe. Niekiedy są w kamuflażu, ale rozkład plam nie ma nic wspólnego z rozkładem plam na wieży. Za to na jednym zdjęciu dopatrzyłem się takiego rozwiązania jak u Ciebie - rozkład plam na granatach zgadza się z rozkładem plam na wieży. Zdjęcie zostało zrobione prawdopodobnie w Malezji, podczas jakiejś parady. Ktoś może mi wytłumaczyć w końcu jak to powinno być? Czy też zależy od konkretnego egzemplarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 małe wyjaśnienie- choć to niewiele wyjaśnia -malowań jest pewnie tyle co egzemplaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 W nowych i remontowanych czołgach granaty są malowane równocześnie z całym czołgiem - tak więc mogą być w kamuflażu. W celu lepszego pokrycia powierzchni podstawy i granaty maluje się też w jednym kolorze. Z czasem możliwe jest też że niektóre granaty zostaną wymienione i będą miały inny kolor. Tak więc co czołg to schemat - jest to związane ze stanem czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi