Seb@ Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Dzisiaj chciał bym sie pochwalić nowym samolotem którego kupiłem. Jest to "Wellington MK. X/XIV" w skali 1:72 Firmy Revell O to fotka kartonu: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=904525cbd7335ba1 Następnego dnia przejeżdżałem koło tego sklepu gdzie kupiłem "Wellingtona" i wszedłem do niego, po czym wypatrzyłem fajny zestaw "AirFix" W nim jest: 9 modeli + 10 farbek Humbrola + klej + pędzelek. Modele w zestawie: MITSUBISHI A6M2 ZERO AICHI D3A1 'VAL' DOUGLAS SBD-5 DAUNTLESS GRUMMAN F6F-3/5 HELLCAT COURTISS SB2C HELLDIVER DOUGLAS TBD-1 DEVASTATOR BREWSTER F2A-2 BUFFALO GRUMMAN TBM-3 AVENGER VOUGHT F4U-1D CORSAIR Zdjęcie kartonu: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=561cf21555fe33b7 No to wszystko czym chciałem sie pochwalić. Dam zdjęcia jak ukończę Wellingtona i inne. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żeton Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Czołem Seb@ - w jakiej jest cenie ten mega zestaw Airfixa ? I w jakim sklepie w B-czy ? Wellingtona gratuluję, sam go kiedyś nabyłem przez sentyment do Matchbox'a, boć to repack Angola. Miłego sklejania. No i czekamy na zdjęcia z budowy Wellusia Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb@ Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 Żeton Dzięki za doping :P Ten zastaw Aifix'a kupiłem w Angli. Dałem za niego 30.00 funtów. Jeśli chodzi o zdjęcia z budowy to może będą :-) Zależy czy będzie mi się chciało LIMITED EDITION ! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Tak sobie myślałem, że ten Airfix to nie u nas widziałem to cudo może i ciekawe ale modele..... był też zestaw z BoB i z D-Day i kosztowały po 24 funciole ale ze Sklepu Argos. Ciekawe czy można by je taniej kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb@ Napisano 19 Marca 2007 Autor Share Napisano 19 Marca 2007 Powiem tak. Nie wiem czy można taniej kupić. Ale w Argosie nie widziałem takich zestawów do sklejenia. W Argosie jak sobie przypomnę to są tylko kolejki w skali H0 i inne. Nie pamiętam czy były takie modele do sklejenia. Dziś sprawdzę w katalogu. Wracając do tematu. Zestawu Airfix'a nie za bardzo polecam. Ponieważ nie ma za ładnych wyprasek , tak jak inne modele z airfix'a. Wole Revell. Ale jeszcze sprawdzę modele Tamiya bo słyszałem dużo dobrego. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żeton Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 Witam ! A już łudziłem się, że zestaw jest zdobycia w kraju Wypraski Airfixa nie należą do urodziwych, ale przez sentyment chętnie bym kupił ten zestaw. Poza lubię dłubaninę i poprawki. Pozostaje więc czekać na szansę zakupu z drugiej ręki. Seb@ - dziękuję za informacje. Jak widać post wzbudził zainteresowanie Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb@ Napisano 19 Marca 2007 Autor Share Napisano 19 Marca 2007 Żeton Seb@ - dziękuję za informacje. Proszę bardzo. Sprawdzałem w Argosie. Nie ma modeli do sklejania. Nie wiem czy można dostać ten model w Polsce. Dam jeszcze kilka fotek wyprasek bez foli. Od razu mówię że samoloty są bardzo ( krótkie ). To znaczy Instrukcja do 1 samolotu zawiera 5 stopni i samolot sklejony. Sami zobaczycie na wypraskach. Fotki: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/720a74e8dd378d71.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da91cd39dcf823b6.html Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzianin Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Ja tam obstawiam TBD Airfixa- faktura powierzchni skrzydła z falistej blachy jest lepiej oddana , niż w nowym modelu Valoma , poza tym jest on lepiej sklejalny od czeskiego modelu . I blaszki Airwaves są do angielskiego TBD . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi