Reno Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 To mój 3 pomalowany zestaw - cały czas jestem zanurzony w realiach wojny 100-letniej. Fotki poniżej. Co o tym myślicie? Jakie są Wasze opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Fajniej by było tym samym figurkom zróżnicować pozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reno Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Pewnie i tak ale to dopiero mój 3 pomalowany zestaw i wciąż się uczę. Myślę że i do tego dojdę iż standardowe zestawy będę przerabiał. A jak się podoba kolorystyka i smo wykonanie? Co warto lub co trzeba poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reno Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Poniżej prezentuję moich pomalowanych konnych kuszników i konnego strzelca z bliska. Co o nich myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Jak na 3'ci pomalowany zestaw to wyglądają ok - solidnie zrobione, czysto pomalowane. Na twoim miejscu zainwestowałbym w washe Citadel (np. Ogryn Flesh, Badab Black i inne), bowiem bardzo łatwym sposobem można wyciągnąć cienie na figurkach. Malujesz danym kolorem, zalewasz odpowiednim washem i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reno Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 A jak te "washe" ;) dobrac do kolorów podstawowych? Jakies wskazówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Do czerwonego bierzesz wash'a... czerwonego ;) Do niebieskiego - niebieskiego. Do koni pomalowanych brązem - brązowego ciemniejszego/jaśniejszego. Do części metalicznych - czarnego (najlepiej nieco rozwodnionego, żeby za bardzo nie przyciemnił zbroi, mieczy, itp.) albo ciemny brąz. Proste Ale można mieszać, eksperymentować. Tutaj link do dostępnych kolorów - KLIK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Twoje figurki wyglądają coraz lepiej Myślę, że śmiało możesz wprowadzać nowe techniki (głównie wash, potem może cieniowanie) do swojego warsztatu. No i spróbuj pomalować oczy (mała biała kropka + mniejsza czarna kropka), naprawdę nie jest to trudne, a bardzo ożywia figurkę i nadaje jej odrobinę realizmu, o co w tej skali nie jest łatwo. Domyślam się, że następnym zestawem będzie rycerstwo zza kanału La Manche, zwanego przez niektórych Angielskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Na malowanie oczu jest też troszkę inna metoda - czarna kreska i białe kropki na jej krańcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reno Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 Dziękuję za cenne porady - z oczami popbróbuję może nawet i dziś.. Co do niejakich Anglików - jestem w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi