Skocz do zawartości

Konni rycerze francuscy z czasów wojny 100-letniej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To mój 3 pomalowany zestaw - cały czas jestem zanurzony w realiach wojny 100-letniej. Fotki poniżej.

7474856b04d748f5med.jpg

bcb847adffce94famed.jpg

c9dfc267d3e8b1a1med.jpg

a98e8c43e3097140med.jpg

29bbf5c740fa34c5med.jpg

ffd6edb5a761ab99med.jpg

c9078b081128affcmed.jpg

f7ea3447a2e81e05med.jpg

b01fa8bce61963abmed.jpg

Co o tym myślicie? Jakie są Wasze opinie?

Napisano

Pewnie i tak ale to dopiero mój 3 pomalowany zestaw i wciąż się uczę. Myślę że i do tego dojdę iż standardowe zestawy będę przerabiał. A jak się podoba kolorystyka i smo wykonanie? Co warto lub co trzeba poprawić?

Napisano

Poniżej prezentuję moich pomalowanych konnych kuszników i konnego strzelca z bliska.

ad441ce501b079e6med.jpg

79af98ce78d08e4fmed.jpg

Co o nich myslicie?

Napisano

Jak na 3'ci pomalowany zestaw to wyglądają ok - solidnie zrobione, czysto pomalowane. Na twoim miejscu zainwestowałbym w washe Citadel (np. Ogryn Flesh, Badab Black i inne), bowiem bardzo łatwym sposobem można wyciągnąć cienie na figurkach. Malujesz danym kolorem, zalewasz odpowiednim washem i już.

Napisano

Do czerwonego bierzesz wash'a... czerwonego ;) Do niebieskiego - niebieskiego. Do koni pomalowanych brązem - brązowego ciemniejszego/jaśniejszego. Do części metalicznych - czarnego (najlepiej nieco rozwodnionego, żeby za bardzo nie przyciemnił zbroi, mieczy, itp.) albo ciemny brąz. Proste Ale można mieszać, eksperymentować. Tutaj link do dostępnych kolorów - KLIK.

Napisano

Twoje figurki wyglądają coraz lepiej Myślę, że śmiało możesz wprowadzać nowe techniki (głównie wash, potem może cieniowanie) do swojego warsztatu. No i spróbuj pomalować oczy (mała biała kropka + mniejsza czarna kropka), naprawdę nie jest to trudne, a bardzo ożywia figurkę i nadaje jej odrobinę realizmu, o co w tej skali nie jest łatwo.

Domyślam się, że następnym zestawem będzie rycerstwo zza kanału La Manche, zwanego przez niektórych Angielskim?

Napisano

Dziękuję za cenne porady - z oczami popbróbuję może nawet i dziś.. Co do niejakich Anglików - jestem w trakcie