tangogolf Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 Wielce Szanowni Koledzy. Chcę ruszyc z dawno planowaną budową a to P-38 Lightning;a w wersji F-5 A lub B, na których latał Antoine de Saint-Exupery - w skali 1/48. Podstawą do budowy ma byc P-38 Hasegawy w wersji F/G/H - do przeróbki na wersję F-5A i P-38J - do przeróbki na wersję F-5B. Poszukuje natomiast wszelkich materiałów czy części tychże F-5 A/B. Stosowne ogłoszenie zamieszczę tez na Giełdzie. Zależy mi też na kontakcie z kolegą o nicku SebastianC., pojawiajacym sie na naszym forum. Mam informacje, że ma on dużą wiedze na interesujacy mnie temat. Pozdrawiam i prosze o ewentualną pomoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Poszukuje .......... części tychże F-5 A/B Oryginalnych Kumple właśnie wyciągają coś takiego z ziemi w górach Eifel. Co chwila przybywa coś nowego. W tej chwili przerwa bo pogoda nie pozwala na dalsze prace. Samego F-5 ale w wersji E też mam w planie jak ustalimy tylko malowanie nr. 43-28990 Lt. Donalda B Bayne. Będę śledził Twoja relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2010 Znając moja zachłannośc wziąłbym i tego oryginalnego. Co prawda znacznie większy koszt odbudowy, ale co za efekt. Na razie wiec poprzestane na skali 1/48. Z przebudowa chce ruszyc od stycznia/lutego 2011. Mam juz kalki do F-5B i dziób do niego, a to barrrrdzo duzy postep. Teraz gorączkowo jeszcze szukam jakiegos wydawnictwa Squadron o P-38, Nasze Kagera itp to sobie sciagne... No i robic, robic..... Chetnie tez skorzystam z kontaktu z Toba w przedmiocie budowy Twojego F-5E. Ja mam wogóle lekkie odchylenie w kierunku samolotów PR z okresu II wś. Mamtego juz troche, prawdziwy misz-masz jest ze Spitfire'ami, kaz da wersja miała swój odpowiednik PR. Najbardziej jednak mnie ciagna takie mało znane cuda jak F-5, F-6 czy na Marauder PR. Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Teraz gorączkowo jeszcze szukam jakiegos wydawnictwa Squadron o P-38, Coś tam w pdf-ie mam. Podeślij adres na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi