tangogolf Napisano 15 Grudnia 2010 Napisano 15 Grudnia 2010 Wielce Szanowni Koledzy. Chcę ruszyc z dawno planowaną budową a to P-38 Lightning;a w wersji F-5 A lub B, na których latał Antoine de Saint-Exupery - w skali 1/48. Podstawą do budowy ma byc P-38 Hasegawy w wersji F/G/H - do przeróbki na wersję F-5A i P-38J - do przeróbki na wersję F-5B. Poszukuje natomiast wszelkich materiałów czy części tychże F-5 A/B. Stosowne ogłoszenie zamieszczę tez na Giełdzie. Zależy mi też na kontakcie z kolegą o nicku SebastianC., pojawiajacym sie na naszym forum. Mam informacje, że ma on dużą wiedze na interesujacy mnie temat. Pozdrawiam i prosze o ewentualną pomoc.... Cytuj
okonek Napisano 16 Grudnia 2010 Napisano 16 Grudnia 2010 Poszukuje .......... części tychże F-5 A/B Oryginalnych Kumple właśnie wyciągają coś takiego z ziemi w górach Eifel. Co chwila przybywa coś nowego. W tej chwili przerwa bo pogoda nie pozwala na dalsze prace. Samego F-5 ale w wersji E też mam w planie jak ustalimy tylko malowanie nr. 43-28990 Lt. Donalda B Bayne. Będę śledził Twoja relacje Cytuj
tangogolf Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Napisano 17 Grudnia 2010 Znając moja zachłannośc wziąłbym i tego oryginalnego. Co prawda znacznie większy koszt odbudowy, ale co za efekt. Na razie wiec poprzestane na skali 1/48. Z przebudowa chce ruszyc od stycznia/lutego 2011. Mam juz kalki do F-5B i dziób do niego, a to barrrrdzo duzy postep. Teraz gorączkowo jeszcze szukam jakiegos wydawnictwa Squadron o P-38, Nasze Kagera itp to sobie sciagne... No i robic, robic..... Chetnie tez skorzystam z kontaktu z Toba w przedmiocie budowy Twojego F-5E. Ja mam wogóle lekkie odchylenie w kierunku samolotów PR z okresu II wś. Mamtego juz troche, prawdziwy misz-masz jest ze Spitfire'ami, kaz da wersja miała swój odpowiednik PR. Najbardziej jednak mnie ciagna takie mało znane cuda jak F-5, F-6 czy na Marauder PR. Pozdro... Cytuj
okonek Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 Teraz gorączkowo jeszcze szukam jakiegos wydawnictwa Squadron o P-38, Coś tam w pdf-ie mam. Podeślij adres na PW. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi