Godfryd Napisano 1 Kwietnia 2007 Autor Napisano 1 Kwietnia 2007 Niet Na właz dowódcy jest nałożona faktura odlewu. Generalnie wygląda to lepiej, ale wiesz jak to z makro ;) Wszystko wyłapie. Spróbuje to przeszlifować jeszcze. Zresztą zobacze jak będzie po malowanku- jak co to się coś z tym zrobi pozdr Cytuj
Pan Patison Napisano 1 Kwietnia 2007 Napisano 1 Kwietnia 2007 Zdecydowanie szlifnij tą wieżyczkę dowódcy. Cytuj
kat Napisano 1 Kwietnia 2007 Napisano 1 Kwietnia 2007 Na tym zdjęciu wygląda na to że ten właz w ogóle nie ma faktury odlewu. A to co widać to korozja. To nie jest radziecki czołg, Niemcy sie bardziej starali http://tanxheaven.com/map/tiger2LaGleize/TigerII-083.JPG Pozdrawiam Cytuj
Godfryd Napisano 1 Kwietnia 2007 Autor Napisano 1 Kwietnia 2007 witam W takim razie obowiązkowo coś z tym zrobie ;) Dzięki za czujność pozdr Cytuj
Godfryd Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam Zapodaje kolejne foty Dorobiłem stłuczony reflektor: Oraz końcówka Km'u z igły lekarskiej (w realu wygląda to lepiej): I rzut na całość. Widać dorobione spawy: pozdr Cytuj
Jacek00 Napisano 5 Kwietnia 2007 Napisano 5 Kwietnia 2007 No bardzo ladnie a mam pytanko jak te spawy robisz ? Cytuj
Godfryd Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Napisano 5 Kwietnia 2007 Szpachla dwuskładnikowa tamki. pozdr Cytuj
imek46 Napisano 5 Kwietnia 2007 Napisano 5 Kwietnia 2007 Kolejny fajny model sie zapowiada.Już nie mogę sie doczekać końca. Cytuj
gulus Napisano 5 Kwietnia 2007 Napisano 5 Kwietnia 2007 dziagwa, to jest 1/35? Chyba nigdzie nie napisałeś skali. Jeżeli tak, to się zastanawiam nad tą wiązką przewodów ze stłuczonego reflektora: ile ona ma? Z 3-4 mm? To w rzeczywistości dałoby prawie 9 cm - czy nie powinny one opaść pod wpływem grawitacji? Chociaż trochę ku dołowi powinny ciążyć, przynajmniej tak mi się wydaje Cytuj
Godfryd Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Napisano 6 Kwietnia 2007 Pierwszy raz to robiłem, i miałem nielada problem z "dopasowaniem" tych przewodów ;) Spróbuje je jeszcze jakoś inaczej uformować, i wywalić kilka drucików- zobaczymy jak będzie po poprawkach pozdr edit: skala oczywiście jedyna słuszna- 1/35 pozdr Cytuj
Godfryd Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Napisano 9 Kwietnia 2007 witam Przed chwilą skończyłem robić tylną płytę: Klocek pod podnośnik: Oraz własnoręcznie wymęczone "trzymadła" : Teraz zostało mi już tylko troche roboty- góra kadłuba, oraz boki... pozdr ps. sorry za ostrośc fot... Cytuj
Jacek00 Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 sorry ze tak ciagle pytam ale jak tak ubrudziles tylna plyte ? Cytuj
Pan Patison Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 Wiem, że się napracowałeś, ale te trzymadełka i "ramka" klocka wyszły tak sobie i troche nierówno. Zrób to na luzie, nie spiesząc się. Co do materiału, to polecam zwyczajną blaszkę z puszki po piwie, oraz plastik 0,1, z którego też bardzo fajnie się dorabia różne bzdury. Pozdro Cytuj
Godfryd Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Napisano 9 Kwietnia 2007 witam Trzymadeł raczej nie będe poprawiał- natomiast klocek pod podnośnik najprawdopodobniej zniknie- nie było go w "wrześniowych" King Tigerach ;) pozdr Cytuj
Jacek00 Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 bo ta plyta jest taka brudna jakas, Ty to sam robiles czy tak bylo ? Cytuj
Godfryd Napisano 10 Kwietnia 2007 Autor Napisano 10 Kwietnia 2007 Zobacz sobie pierwszego posta... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi