Godfryd Napisano 1 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Niet Na właz dowódcy jest nałożona faktura odlewu. Generalnie wygląda to lepiej, ale wiesz jak to z makro ;) Wszystko wyłapie. Spróbuje to przeszlifować jeszcze. Zresztą zobacze jak będzie po malowanku- jak co to się coś z tym zrobi pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Zdecydowanie szlifnij tą wieżyczkę dowódcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Na tym zdjęciu wygląda na to że ten właz w ogóle nie ma faktury odlewu. A to co widać to korozja. To nie jest radziecki czołg, Niemcy sie bardziej starali http://tanxheaven.com/map/tiger2LaGleize/TigerII-083.JPG Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 1 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2007 witam W takim razie obowiązkowo coś z tym zrobie ;) Dzięki za czujność pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam Zapodaje kolejne foty Dorobiłem stłuczony reflektor: Oraz końcówka Km'u z igły lekarskiej (w realu wygląda to lepiej): I rzut na całość. Widać dorobione spawy: pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 No bardzo ladnie a mam pytanko jak te spawy robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Szpachla dwuskładnikowa tamki. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Kolejny fajny model sie zapowiada.Już nie mogę sie doczekać końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 dziagwa, to jest 1/35? Chyba nigdzie nie napisałeś skali. Jeżeli tak, to się zastanawiam nad tą wiązką przewodów ze stłuczonego reflektora: ile ona ma? Z 3-4 mm? To w rzeczywistości dałoby prawie 9 cm - czy nie powinny one opaść pod wpływem grawitacji? Chociaż trochę ku dołowi powinny ciążyć, przynajmniej tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2007 Pierwszy raz to robiłem, i miałem nielada problem z "dopasowaniem" tych przewodów ;) Spróbuje je jeszcze jakoś inaczej uformować, i wywalić kilka drucików- zobaczymy jak będzie po poprawkach pozdr edit: skala oczywiście jedyna słuszna- 1/35 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2007 witam Przed chwilą skończyłem robić tylną płytę: Klocek pod podnośnik: Oraz własnoręcznie wymęczone "trzymadła" : Teraz zostało mi już tylko troche roboty- góra kadłuba, oraz boki... pozdr ps. sorry za ostrośc fot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 sorry ze tak ciagle pytam ale jak tak ubrudziles tylna plyte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Nie malowałem jej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Wiem, że się napracowałeś, ale te trzymadełka i "ramka" klocka wyszły tak sobie i troche nierówno. Zrób to na luzie, nie spiesząc się. Co do materiału, to polecam zwyczajną blaszkę z puszki po piwie, oraz plastik 0,1, z którego też bardzo fajnie się dorabia różne bzdury. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2007 witam Trzymadeł raczej nie będe poprawiał- natomiast klocek pod podnośnik najprawdopodobniej zniknie- nie było go w "wrześniowych" King Tigerach ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 bo ta plyta jest taka brudna jakas, Ty to sam robiles czy tak bylo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 10 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2007 Zobacz sobie pierwszego posta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi