Krzychu126 Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Witam! Moim planem jaki sobie wymyśliłem w tej nierozgarniętej mózgownicy jest kolejny (po Fiacie 500 i 2CV) pojazd w stylu Cult/Hood ride/Rat! Wiem na pewno że dach będzie czerwony a na jego przetłoczeniach będzie biało-czarna szachownica. Felgi będą od Nissana 300ZX jednak zostaną przemalowane i otrzymają biały pasek na krawędzi opon, które zostały przerobione tak aby sprawiały wrażenie wąskich naciągniętych na znacznie szerszą felgę. W planie są jeszcze jakieś halogeny przednie i przerobiony układ wydechowy. Bla, bla, bla... Foty: A tu porównanie prezencji na dwóch kompletach felg: No i same felgi: I taka mała przymiareczka: Wnętrze - pomalowałem wszystko na biało. Wydaje mi się że dojdzie jeszcze jakiś kolorek żeby nie było monotonnie Na fotelach i na szafkach zagoszczą kalkomanie z zestawu: Koła przykleję na stałe, w końcu model to nie zabawka i nie musi jeździć :P Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 no, no krzychu szykuje sie kolejny ciekawy model. bede kibicowac jako pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 No i kolejny świetny projekt już podoba mi się ta szachownica na dachu, tak w stylu Abartha Może dodasz jeszcze taką dokładkę, jak pokazywał Martini_OPC w swoim warsztacie? No i może przeróbka wnętrza, teraz mamy coś w stylu "kredens babci " może by coś takiego jak w Sambi od wellego? nie wiem czy widziałeś, pokazałbym linka ale akurat go na allegro nie widzę. Mimo wszystko myślę że będzie ciekawie ale najważniejsze żeby nie przesadzić ;) pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 No i będzie kolejny "culcik" Fajny pomysł z tymi oponami ale ja bym delikatnie zeszlifował środkową część bieżnika bo trochę dziwnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2010 Co do dokładki to mam zamiar zrobić "hokej" z przodu podobny do tego w zielonym Golfie: Może też zrobię taką blendę przeciwsłoneczną jak tu: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Model zapowiada się ciekawie Zobaczymy co z tego wyjdzie? Kibicuje na 100% A co do paska z foty masakra... jak można tak skaleczyć auto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 A co do paska z foty masakra... jak można tak skaleczyć auto?? Chyba facet za kierownicą się właśnie zastanawia co najlepszego zrobił... Krzychu126 jedziesz z tym vałwejem Trochę nie przemawiają do mnie te 'mebelki' w środku ale myślę, że wyczarujesz coś fajnego z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 ups.Troszkę przespałem temat, ale widzę, że jeszcze zdążę pokibicować. Bardzo podoba mi się koncepcja tuningu tego auta. Te niestandordowe felgi utwierdzają mnie w przekonaniu, że do swojego projektu również muszę rozejrzeć się za czymś takim. Jedziemy równolegle;] Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Lutego 2011 Autor Share Napisano 9 Lutego 2011 Witam po dłuższej przerwie Chyba robię konkurencję Polsatowi i TVNowi Tak więc wnętrze wycieczkowozu dostało trochę kolorków, będą jeszcze poprawiane bo widać smugi i jest nierówno gdzie nie gdzie. Na podłogę chciałbym wrzucić jakiś dywanik, jeszcze zobaczę czym tam dysponuję. W oknach mam zamiar zawiesić zasłonki, też nie wiem co z tego wyjdzie. Deska i lewarki będą malowane. Przechodząc na zewnątrz, wyciąłem okienko w części "namiotowej". Wrzucę tam szybkę. Taki wycieczkowóz trochę waży więc grawitacja zrobiła swoje i mocno go przyciągnęła, mocniej nie dała rady bo opony już się opierają o podłogę wnętrza. Pracuję też nad hokejem który optycznie obniży jeszcze bardziej autko. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Byle ten hokej nie był taki jak w Lancerze X . Na razie wszystko idzie w dobrym kierunku . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Mi najbardziej podoba się zawieszenie. Samochodzik wygląda konkretnie;] Czekam na dalszy rozwój sytuacji we wnętrzu bo chyba będzie na tłusto z tymi kolorkami:] No i jestem ciekawy dodatków takich jak zasłonki - ja się poddałem bo nic mi się nie chciało ładnie układać związane u spodu. Pzdr i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Lutego 2011 Autor Share Napisano 9 Lutego 2011 Byle ten hokej nie był taki jak w Lancerze X Smile O to się nie bój Mi najbardziej podoba się zawieszenie. Na tym zdjęciu zawieszenie nie jest jeszcze kompletne bo podwozie nie jest jeszcze pomalowane a i tylne zawieszenie jest w proszku więc w tej chwili wszystko stoi na sucho. ...chyba będzie na tłusto z tymi kolorkami... Cieszę się że kolorystyka się podoba ...jestem ciekawy dodatków takich jak zasłonki - ja się poddałem bo nic mi się nie chciało ładnie układać związane u spodu. Hmm... w ciężarówkach zasłonki robiłem z papieru, kolorowy lub biały pomalowany (to jest bez różnicy) pomarszczony odpowiednio i cienkim paseczkiem związany u dołu. Tak to wygląda w moich truckach: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Pojechałeś z tą zawiechą Ale zapowiada się dobrze. Co do zasłonek to można namaczać je w sidoluxie, wtedy można je ładnie formować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 O, i to o ten sidolux pewnie chodziło:) Kupiłem nawet fajne serwetki za 8zł, ale się uparte nie chciały mi ułożyć jak chciałem. Trudno, powiedzmy, że właściciel pierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 10 Lutego 2011 Autor Share Napisano 10 Lutego 2011 Trudno, powiedzmy, że właściciel pierze. Zdarza się, przynajmniej nikt ci nie wmówi że nie zrobiłeś Zrobiłeś tylko są w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 No idzie elegancko , zostaje w tyle trzeba się zmobilizować i też ruszyć na dobre z golfem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 11 Lutego 2011 Autor Share Napisano 11 Lutego 2011 Witam! Mała aktualizacja Pobawiłem się z robieniem CB bo podczas długiego wyjazdu lepiej wiedzieć co na trasie czycha Gruszka z przewodem wygląda tak, a panel będzie w desce pod seryjnym radiem: Pomalowałem też felunek, niestety na fotkach wygląda to dość... strasznie W rzeczywistości na oko wydaje się równe no ale aparat porządnie wyostrza (w miarę możliwości będę poprawiał): Zacząłem też malowanie kasty i podwozia. Podwozie będzię czarne tak jak nadwozie, kastę pomalowałem na biało od środka żeby słupki były w kolorze wnętrza Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Makro jest bezlitosne ale fajnie zaplanowałeś te koła. Zaznacz tylko śrubki waschem i będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 CB prezentuje się smacznie. Jak pomalujesz i dorobisz panel będzie wyglądało świetnie. Rewelacyjnie prezentują się za to czerwone wnęki w felgach. Białe pasy rzeczywiście wyglądają na nieco postrzępione, ale, tak jak mówisz, to też troche zabójcza dokładność aparatu. Jak je w ogóle robiłeś? Maskowałeś czy pędzelkiem od ręki? Może to Ci się przyda http://www.briansmodelcars.com/tutorials/tutorial/64 I jeszcze jedno pytanie - ten chrom na feldze to seria czy jakiś specyfik? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 11 Lutego 2011 Autor Share Napisano 11 Lutego 2011 Miło mi że się podoba Zaznacz tylko śrubki waschem i będzie super. Tak też mam zamiar zrobić Jak je w ogóle robiłeś? Maskowałeś czy pędzelkiem od ręki? Zewnętrzną krawędź zamaskowałem taśmą i jechałem pędzelkiem ...chrom na feldze to seria czy jakiś specyfik? To jest seryny kolor imitujący aluminium. Felgi są z zestawu Fujimi Przed chwilą wpadł mi do głowy ciekawy pomysł... Skoro to jest wycieczkowóz to trzeba jakoś spędzać wakacyjne wieczory... Chyba zrobię telewizorek... Czy to będzie kineskopowa "czternastka" czy plazmowa "dwudziestka" to się zastanowię Jak to się mówi - CAMP WITH STYLE! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 Witam! Radio CB jest już w desce, pozostaje tylko je pomalować jak i kilka innych gratów w desce i ułożyć gruchę we właściwym miejscu: Tak się prezentuje ogół po początkowej warstwie podkładu: Na koniec namiastka wakacyjnego wyjazdu Stoliczek i buteleczki będą malowane i możliwe że dojdzie jeszcze kilka dodatków. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Dodatki są genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Stoliczek i buteleczki będą malowane i możliwe że dojdzie jeszcze kilka dodatków. Przy takich dodatkach tablice obowiązkowo muszą być polskie przydałby się jeszcze grill do kompletu. No i nie powinno zabraknąć jakiegoś sprzętu audio Zastanawia mnie ta deska-dlaczego taka różowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 Zastanawia mnie ta deska-dlaczego taka różowa? Deska jest biała, to chyba jakiś refleks lub wina światła No i nie powinno zabraknąć jakiegoś sprzętu audio Very Happy Dwa razy nie mów Fajnie że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi