biahh11 Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Witam mam pytanie odnośnie lakieru. A dokładnie czy lakier wodny do drewna nadalby się do modelarstwa? Byłem malarzem pokojowym i często go stosowałem do pokrywania różnych struktor jakie wykonywałem z gipsu a później zacierałem farbami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Grudnia 2010 Share Napisano 30 Grudnia 2010 A jaki ten lakier ma skład? A właściwie to odpowiem na pytanie: ja bym go nie używał, ale z drugiej zaś strony skoro w modelarstwie ma zastosowanie np. płyn do podłóg PCV, to czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biahh11 Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2011 no właśnie puszka pół litrowa kosztuje nieco ponad 50 zł a konsystencją jest bardzo podobny do tych modelarskich. Nie śmierdzi, jest rozcięczalny wodą, normalny biały (po wyschnięciu pełno przeżroczysty) lakier. Są błyszczące i matowe więc trzeba sprubować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Jeżeli nie będzie się "gryźć" z farbą i kalkami to chyba można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi