Seba 09 Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 Dzięki madeira zbieram kasę na gąski ale jak zobaczyłem ile kosztują metalowe czyli około 100zł no to mnie zemdliło a gdzie można kupić takie gąski plastikowe ?Zawsze lepsze niż taśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 Ale nie mam cierpliwości już bym tą panterę chciał składać ale niestety muszę jeszcze kilka dni poczekać na ferie i zakupić parę rzeczy i w międzyczasie przyglądam się zmaganiom innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Jeżeli masz farta, to nie wyrzuciłem Magic Tracków ze swojej Pantery jak zakładałem Friule (te metalowe). Jak je mam, to Ci podeślę. Szczegóły przesyłki ustalimy na pw, albo na gadu. Czekaj na wiadomość ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2011 Dobra to czekam na odpowiedź i liczę że mam farta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Masz farta. Znalazłem jeszcze zapakowany komplet. Jak już się zaopatrzysz w model, to Ci je wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2011 Ok wielkie dzięki model dojdzie na urodzinki dostanę kaskę to się dogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Model jest tylko aparatu brak.Postaram się za parę dni zrobić zdjęcia zestawu i tego co udało mi się przy nim zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2011 Zdjęcia niestety koło poniedziałku w weekend będę robił prace domowe na po feriach żeby potem mieć spokój.Dziś zamawiam zimmerit i od poniedziałku praca wre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Przepraszam za spóźnienie z tymi zdjęciami już się tym zajmuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkuba007 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 OKI sopko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Zdjęcia wrzucam pierwszy raz nie wiem czy będą po kolei ale jakby co to będę je tłumaczył.Modelem się już zająłem nie jest idealnie ciut klej widać ale z każdym modelem będzie lepiej trzeba trenować. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Sory za jakość ale model nie jest tak łatwo sfotografować jak mi się wydaje.Będę robił zdjęcia poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Myślę że na 5 zdjęciu od góry dobrze widać. Dzisiaj biorę się za zimmerit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Liczę że nie jestem najgorszy na świecie.I dzięki że odradziliście mi kupno blaszek bo bym całe klejem zapaprał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
migacz28 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 witam jeżeli piszesz post a po minucie przypomina Ci się że chciałbyś coś dopisać, to użyj opcji "edytuj - zmień " i tam dopisz swoje uwagi bo tak to zanim skończysz to z 12 stron będzie. Jak fotografujesz model to użyj ciemniejszego (jednobarwnego) tła .pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 [url=http://www.picasa2html.com]http://www.picasa2html.com Mam problem z zimmeritem jak na zdjęciach powinno być widać na instrukcji jest pokazane że zimmerit(to szare pole) nie zakrywa całego boku a na prawdę w rzeczywistości zakrywa cały przez co zakrywa bolce na których mają być przyklejone uchwyty na boczne panele.I tu mam pytanie czy mam zpiłować bolce ,nakleić zimmerit a potem uchyt bezpośrednio na zimmerit czy jak?Bo innego sposobu nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Jak narazie masz problem z ostroscia Skupiasz soczeke na czyms innym (o ile w przypadku tel komorkowych mozna wogole mowic o jakis soczewkach . Sorry ale kompletnie nic nie widac ani czolgu ani instrukcji pod spodem. Popraw fotki (znaczy sie zrob ponownie) prosze i sprawdz zanim je wyslesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Mam nadzieję że widać lepiej a pytanie zostaje to samo. [url=http://www.picasa2html.com]http://www.picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2011 Trochę porobiłem tył ,położyłem tam zimmerit jak na pierwszy raz chyba nie wygląda źle.Dzisiaj trochę porobię wieżę fotki może jutro. A co z tym wcześniejszym pytaniem jak zrobić te boki tak żebym mógł potem zamontować panele boczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Niestety tego zimmeritu z blaszki nie zdazylismy Ci odradzic, jedyna jego zaleta jest to ze jest tani, i to tyle w sumie, tez kiedys mialem przygode z tym wynalazkiem ale uznalem ze to porazka jednak. Sam widzisz ze na jarzmie kulistym z przodu to wyglada dość groteskowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Heh, kurcze na tym zimmericie z blaszki to wszyscy suchej nitki nie zostawiają , zresztą patrząc na to jarzmo to może i słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 No wyglada to dziwnie i nawet jak te szparki zaszpachlujesz delikatnie to bedzie to widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2011 Trudno będę musiał z tym bokiem pokombinować i chyba mam już sprytny plan.Niestety innego zimmertitu do tego modelu nie mogłem znaleźć.Ja ten model traktuję ćwiczebnie nie zwracam uwagi na fakty historyczne a z tym zimmeritem to mam mały wstęp do blaszek a na pewno lepiej wygląda z takim zimmem niż bez niego a sam na robienie zimmeritu jeszcze gotowy nie jestem ale na czymś trzeba ćwiczyć podejrzewam że malowanie też nie będzie powalało.Dlatego później chyba złożę schermana gdyż bez zimmeritu i jednobarwne kamo.A malowanie kota będzie takie jak na pudełku nr. taktyczny 135.Wieżę złożyłem ale nie w 100 procentach jutro zdjęcia bo dziś już ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 Heh ten zimmerit to masakra osłona działa której nie ma na zdjęciu wyszła nie półokrągła tylko kwadratowa no ale człowiek ciągle się uczy i dobrze że to mój pierwszy model bo jakby mi się to zdarzyło w jakimś późniejszym to pewnie bym go nie kończył a na tym poćwiczę malowanie itp.Zresztą mój model będzie po ciężkich bitwach gdyż zimmerit w niektórych miejscach ciutkę pogięty no i malowanie nie będzie super a i brudzenie będę ćwiczył ale model w składaniu bardzo przyjemny.Wczoraj wstępnie skleiłem wieżę ale jeszcze brakuje jej uchwytów i paru innych rzeczy. [url=http://www.picasa2html.com]http://www.picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 No witam. Kugelblende faktycznie wygląda koszmarnie z tym zimmeritem. Możesz spróbować je zaokrąglić delikatnym pilnikiem i potem ze szpachlówki dorobić ubytki faktury. Innego wyjścia nie widzę, bo tak zostać nie może. Co z gąsienicami? Jak jesteś zainteresowany dalej, to czekam na pw z adresem i po weekendzie wyślę. Pozdro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi