Skocz do zawartości

Pantera Typ G Wczesna Wersja Tamiya 1/35

Seba 09

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki madeira zbieram kasę na gąski ale jak zobaczyłem ile kosztują metalowe czyli około 100zł no to mnie zemdliło a gdzie można kupić takie gąski plastikowe ?Zawsze lepsze niż taśmy.

• Odpowiedzi 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ale nie mam cierpliwości już bym tą panterę chciał składać ale niestety muszę jeszcze kilka dni poczekać na ferie i zakupić parę rzeczy i w międzyczasie przyglądam się zmaganiom innych.

Jeżeli masz farta, to nie wyrzuciłem Magic Tracków ze swojej Pantery jak zakładałem Friule (te metalowe). Jak je mam, to Ci podeślę. Szczegóły przesyłki ustalimy na pw, albo na gadu. Czekaj na wiadomość ode mnie.

witam

jeżeli piszesz post a po minucie przypomina Ci się że chciałbyś coś dopisać, to użyj opcji "edytuj - zmień " i tam dopisz swoje uwagi bo tak to zanim skończysz to z 12 stron będzie. Jak fotografujesz model to użyj ciemniejszego (jednobarwnego) tła .pozdr

P9200001.JPG

P9200002.JPG

P9200003.JPG

P9200004.JPG

[url=http://www.picasa2html.com]http://www.picasa2html.com

Mam problem z zimmeritem jak na zdjęciach powinno być widać na instrukcji jest pokazane że zimmerit(to szare pole) nie zakrywa całego boku a na prawdę w rzeczywistości zakrywa cały przez co zakrywa bolce na których mają być przyklejone uchwyty na boczne panele.I tu mam pytanie czy mam zpiłować bolce ,nakleić zimmerit a potem uchyt bezpośrednio na zimmerit czy jak?Bo innego sposobu nie widzę.

Jak narazie masz problem z ostroscia

Skupiasz soczeke na czyms innym (o ile w przypadku tel komorkowych mozna wogole mowic o jakis soczewkach . Sorry ale kompletnie nic nie widac ani czolgu ani instrukcji pod spodem. Popraw fotki (znaczy sie zrob ponownie) prosze i sprawdz zanim je wyslesz.

Trochę porobiłem tył ,położyłem tam zimmerit jak na pierwszy raz chyba nie wygląda źle.Dzisiaj trochę porobię wieżę fotki może jutro.

21012011512.jpg

21012011513.jpg

21012011514.jpg

21012011515.jpg

A co z tym wcześniejszym pytaniem jak zrobić te boki tak żebym mógł potem zamontować panele boczne?

Niestety tego zimmeritu z blaszki nie zdazylismy Ci odradzic, jedyna jego zaleta jest to ze jest tani, i to tyle w sumie, tez kiedys mialem przygode z tym wynalazkiem ale uznalem ze to porazka jednak. Sam widzisz ze na jarzmie kulistym z przodu to wyglada dość groteskowo.

Trudno będę musiał z tym bokiem pokombinować i chyba mam już sprytny plan.Niestety innego zimmertitu do tego modelu nie mogłem znaleźć.Ja ten model traktuję ćwiczebnie nie zwracam uwagi na fakty historyczne a z tym zimmeritem to mam mały wstęp do blaszek a na pewno lepiej wygląda z takim zimmem niż bez niego a sam na robienie zimmeritu jeszcze gotowy nie jestem ale na czymś trzeba ćwiczyć podejrzewam że malowanie też nie będzie powalało.Dlatego później chyba złożę schermana gdyż bez zimmeritu i jednobarwne kamo.A malowanie kota będzie takie jak na pudełku nr. taktyczny 135.Wieżę złożyłem ale nie w 100 procentach jutro zdjęcia bo dziś już ciemno.

Heh ten zimmerit to masakra osłona działa której nie ma na zdjęciu wyszła nie półokrągła tylko kwadratowa no ale człowiek ciągle się uczy i dobrze że to mój pierwszy model bo jakby mi się to zdarzyło w jakimś późniejszym to pewnie bym go nie kończył a na tym poćwiczę malowanie itp.Zresztą mój model będzie po ciężkich bitwach gdyż zimmerit w niektórych miejscach ciutkę pogięty no i malowanie nie będzie super a i brudzenie będę ćwiczył ale model w składaniu bardzo przyjemny.Wczoraj wstępnie skleiłem wieżę ale jeszcze brakuje jej uchwytów i paru innych rzeczy.

22012011517.jpg

[url=http://www.picasa2html.com]http://www.picasa2html.com

No witam.

Kugelblende faktycznie wygląda koszmarnie z tym zimmeritem. Możesz spróbować je zaokrąglić delikatnym pilnikiem i potem ze szpachlówki dorobić ubytki faktury. Innego wyjścia nie widzę, bo tak zostać nie może. Co z gąsienicami? Jak jesteś zainteresowany dalej, to czekam na pw z adresem i po weekendzie wyślę.

Pozdro!!