Skocz do zawartości

Pantera Typ G Wczesna Wersja Tamiya 1/35

Seba 09

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki wielkie Bartek tego nie wiedziałem ale u mnie jest ok na szczęście nie opada na pierwsze koło po napędowym niedużo brakuje ale gąsienica na tym pierwszym kole swobodnie nie leży nie ma też tak dużego prześwitu jak na tym zdjęciu co pokazałeś jest tak pośrednio drugą zrobię jak na zdjęciu w końcu gąsienice nie leżą w 100% tak samo na kołach tak mi się wydaję dziś zrobię drugą stronę i mam pytanie na jaki kolor pomalować przestrzeń za kołami na czarno czy może też kamuflaż ,no i koła muszę malować w kamo jak na pudełku czy jednokolorowe np. zielone i brązowe na zmianę bo ja się na konkretnym modelu nie wzoruję.

• Odpowiedzi 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Wiesz co, jeśli chodzi o przestrzeń za kołami, to dobrze jest zrobic tak:

-jeśli dysponujesz pigmentami, no to pomalowac tą przestrzeń na czarny mat, i na to nałożyc pigmenty.

-drugi sposób to po prostu pomalowac tą przestrzeń na czarno lub ciemno brązowo, i tak zostawic.

- i trzeci to pokombinowac z jakimś błotkiem i nałożyc to na wannę czołgu. Swoje pomysły na błotko koledzy forum prezentują tu:

viewtopic.php?t=9571

No i na pewno fajnie to będzie wyglądac.

Co do kół, no to dobrze by było zrobic jakieś szlaczki w kolorze kamuflażu.

Na pewno nie rób tak żeby co drugie koło miało jakiś inny kolor. Kamoo powinno dawc wrażenie przypadkowego, takie jest bardziej naturalne.

Najlepiej to by było popatrzec na forum na galerie bądź warsztaty, i podpatrzec od bardziej doświadczonych modelarzy jak oni to robią i coś z tego zaczerpnąc.

A co do gąsienic to pamiętaj, rób tak żebyś odczuwał satysfakcję z wyników pracy (no i słuchaj głosu wielkiego Modelworka )

Powodzenie i pozdrawiam

Bartek

Brudzenie to będzie pewnie jedna z trudniejszych rzeczy w modelu gąski dzisiaj nie skleję .padam zrobię je w weekend.Mnie się gąsienice podobają a jak mówisz Bartek to najważniejsze.A i Miłosz ty nie kibicuj tylko sam jakiś post wystaw na forum może tą łódź podwodną jak przyjdzie.

Podjąłem decyzję zerwę ten pseudo zimmerit i zrobię własny z milipluta czy jak to tam się nazywa będzie wyglądał mam nadzieję lepiej jak ktoś to przeczyta to prosiłbym o pokazanie może na zdjęciu jaki zimmerit miały wczesne pantery G bo wiem że typów było kilka.

Ok byłem w sklepie farby znowu nie było więc wziąłem dunkelbeg model master i tej masy do zimmeritu też nie było ale sprzedawca powiedział mi jak robić zimmerit ze szpachli tamiya więc kupiłem szpachlę na razie nie będę miał czasu więc możecie mi pisac jaki zimmerit powinienem zrobić.

Miłego weekendu i owocnych prac przy modelach.

Obie gąski właściwie złożone powiem że pantera z gąsienicami wygląda dużo lepiej ale pojawił się problem bo ta farba co kupiłem dziś wyszła nie jasno brązowa tylko jakaś jasno zielona taka jak na zdjęciach zdjęcia dużo kolorów nie przełamują,proszę o poradę czemu ta farba ma taki kolor.

26022011550.jpg

26022011551.jpg

26022011552.jpg

26022011553.jpg