Zbyszek Napisano 31 Grudnia 2010 Share Napisano 31 Grudnia 2010 Witam. Po długiej przerwie w modelarstwie postanowiłem trochę podłubać. Postanowiłem pobawić się trochę figurkami w 1:35.Padło na zestaw Academy: Krótki opis zestawu, wielu ludzi krytykuje ten zestaw pod względem jakości. Ja mam zaś uwagi co do wyposażenia i umundurowania. Żołnierze przedstawiają okres późny wojny a mają wszyscy bluzy M36 jednak nie jest to duży problem, żołnierze obsługi KM posiadali broń krótką (w zestawie są tylko dwie sztuki), instrukcja podaje błędne ułożenie wyposażenia więc nie będę się nią sugerował. Mimo to zestaw wydaje mi się sympatyczny, zawiera dość dużo broni i wyposażenia dodatkowego. Co do podstawki, zamierzam wykonać dwie dioramki, pierwsza będzie przedstawiać umocnienia polowe z stanowiskiem CKM a druga stanowisko w gruzowiskach. Prace będą się ciągnęły ze względu na częsty brak czasu ale będę sie starał wrzucać fotki systematycznie wraz z przebiegiem prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 31 Grudnia 2010 Share Napisano 31 Grudnia 2010 Sklejałem ostatnio ten zestaw i nie jest taki zły . Nie miałem żadnego problemu ze spasowaniem części i tak jak pisałeś ilość dodatkowego wyposażenia jest wielkim plusem tego zestawu . Powodzenia przy budowie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi