Masserati Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Witam! Dziś rozpoczynam kolejną relacje, Jak już zauważyliście w temacie będzie to kolejny "dżapańczyk" od tamiya, lecz zmieni się skala i podłoże na którym ląduje. Niestety model jest hybrydą, czyli na skrzydłach linie podziału blach są wklęsłe, a na reszcie wypukłe, ale co ja chce od modelu z 1973 roku! Model też nie grzeszy dokładnością, ale aż tak źle to nie jest :-) Kadłub jest trochę przeszlifowany i prze szpachlowany, ale ujdzie. Tak wygląda złożony na sucho, sklejone są połówki kadłuba no i główny pływak, lecz nie jest doklejony do skrzydła. Ciąg dalszy jutro ;-) Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Obserwujemy i kibicujemy Powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 ja tez zasiade w pierwszym rzedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2011 Witam! Dziś sobie posiedziałem w mojej jaskini i używając zaawansowanych narzędzi, zrobiłem szlif pływaka Nie jest to szlif ostateczny Pobawiłem się też w sklejenie kabiny którą jutro mam zamiar pomalować, tak jak jej wnętrze To by było na tyle w dzisiejszym odcinku "Mody na zero" Pozdrawiam! Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2011 Witam! Dziś trochę zrobiłem lecz nie będę wstanie pokazać za dużo gdyż padł mi aparat Jak widać kabina pomalowana kolorem bazowym, lecz doczeka się szczegółów Z rzeczy których nie mogłem pokazać to: Pomalowane wnętrze kabiny (kadłub) Sklejone boczne pływaki. Rozpoczęte prace nad wózkiem. Jutro wrzucę pozostałe zdjęcia. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Witam! Trochę przez 2 dni zdziałałem A więc tak: Skończyłem kabinę pilota! Nie jest ona za szczegółowa, ale taką pozostawię. Zdjęcia robione ze stanu wczorajszego. Zrobiłem też to na czym ten pogromca mórz mógł być piratem plażowym A taki jest stan dzisiejszy m.in. doklejone stateczniki poziome i skrzydło, no i jego drugie nóżki Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Praca wre i to Ci się chwali. Szkoda tylko, że nie spróbowałeś powyciągać nieco większej ilości detali w kokpicie. Może jeszcze coś byś popróbował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Mogę się jeszcze pobawić w szczegóły, ale bardziej szczegółowy będzie inny "dżapaniec" którego zacznę po tym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masserati Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 Witam! Po długiej nieobecności, powróciłem! Model na chwilę obecną prezentuje się tak: Przepraszam za słabą jakość zdjęć, jutro postaram się o lepsze Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi