jakub1989 Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Wczoraj zacząłem składać model audi r8 od ravella. Przed kupnem wiedziałem ,że nie jest to rewelacja ale chciałem go mieć i innego wyboru nie miałem. Na pierwszy ogień poszedł silnik i kasta która po wyszlifowaniu dostała pierwszą warstw lakieru. Niestety nie posiadam aerografu i maluje farbą w sprayu mam już troche wprawy po zabawie z Actrosem. Prześwity jeszcze są czekam aż lakier przeschnie i daje drugą warstwę. Na lakierze widać jakby baranek zniknie jak farba przeschnie. Szkoda tylko ,że nie dysponuje lepszym aparatem kolory na żywo są bardziej soczyste. Silnik który nie będzie za bardzo widoczny zostanie momalowany w kolorach zbliżonych do tych z instrukcji (kolektor nie jest przyklejony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Całkiem ładnie ci idzie. Co do branka to nie do końca zniknie ale czekam na dalsze prace i efekty. Też mam R8 ale białego jestem ciekaw efektu u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Ja bym ten lakier po wyschnięciu przeleciał 2000 na mokro i dopiero warstwę bo jak mówi kolega paczek1981 ta skórka nie do końca zniknie. Na razie dobrze ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub1989 Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2011 Jak malowałem Actrosa to nic nie szlifowałem i baranka nie było, ale tutaj planuje zrobić trochę inaczej zgodnie z tym co napisaliście. Lakier na końcu zostanie przeszlifowany na mokro pójdą kalki (aha szukam jakiś naklejek imitujących karbon) na to wszystko pójdzie bezbarwny. Wyszlifowałem też jeden z foteli i dałem pierwszą warstwę farbki środek fotele będzie czarny lub biały jeszcze się zastanawiam Jak na forum wkleić większe obrazki niż te miniaturki z Imageshack ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Z druga warstwą będziesz musiał uważać żeby nie zalać linii poza tym powinno być dobrze. Dawałeś wcześniej podkład? Jak na forum wkleić większe obrazki niż te miniaturki z Imageshack ? Jak wchodzisz w "moje obrazy" to klikasz na "i" przy miniaturce i tam masz "Full size- forums" ten link kopiujesz. No i oczywiście musisz zmienić rozmiar przynajmniej do regulaminowego 1024 szerokości Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Jak chcesz dać kalki pod lakier to uważaj na nie żeby nie pomarszczyły się. Ja samochodowego używałem i mi z kalek gluty się porobiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub1989 Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2011 Można pod malowane elementy użyć podkładu akrylowego w sprayu ? Pod elementy malowane pędzlem by mi się jakiś przydał bo niektóre kolory nie kryją najlepiej. Używam farb Humbrol emaliowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Raczej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Można pod malowane elementy użyć podkładu akrylowego w sprayu ?Pod elementy malowane pędzlem by mi się jakiś przydał bo niektóre kolory nie kryją najlepiej. A ja po raz kolejny będę namawiał do spróbowania Vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub1989 Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Znów zabrałem się za model ma ktoś może jakieś zdjęcia wykończenia kabiny nie mam pomysłu jak ją pomalować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Jeżeli model ma być czerwony to wnętrze mogło by być czerwono-czarne, szaro-czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Ja proponuję coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Wystarczy wpisać w Google "audi r8 interior", wcisnąć zakładkę "Grafika" i... http://www.google.pl/images?um=1&hl=pl&biw=1280&bih=827&tbs=isch%3A1&sa=1&q=audi+r8+interior&aq=0&aqi=g2&aql=&oq=audi+r8+in Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi