RH Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Aktualnie między modelikami pracuje nad trochę wiekszym gabarytem modelu i do tego latającym .na silnik elektryczny odpowiednik spalinówce 6.5 cm z lotkami .sterem kierunku ,wysokości oraz klapami do lądowania rozp 1735mm Parę fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Hej, ty też się interesujesz modelami RC? Zaskoczyłeś mnie, tak jak parę innych osób. na silnik elektryczny odpowiednik spalinówce 6.5 cm taki mocny silnik sporo kosztuje, zasilanie też. Z jakiego powodu elektryk? Model jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Hej, ty też się interesujesz modelami RC? Zaskoczyłeś mnie, tak jak parę innych osób.na silnik elektryczny odpowiednik spalinówce 6.5 cm taki mocny silnik sporo kosztuje, zasilanie też. Z jakiego powodu elektryk? Model jakiej firmy? firma E-flite a elektryki wolę bo nie trzeba babrać się w smarach:) Jeszcze na oblot czeka coś takiego i http://nsrcflyers.21.forumer.com/viewtopic.php?t=442 Silnik nie jest znowu taki drogi http://www.modelmotor.pl/emax-bl2826-06-182g-kv850.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 A ja elektryki bo mama nie pozwala na spaliny, zaś mój ojciec od razu mnie spytał czy chcę jakąś spalinę, więc mam nieciekawie.A policz sobie do tego silnika regiel, akumulator +najlepiej osobne zasilanie odbiornika i ci wyjdzie trochę kasy. Tego Nieuporta też chciałem sobie kupić, ale brak kasy i możliwość budowania od podstaw z balsy spowodowały że nie kupiłem. Mnie interesują głównie małe akrobatki 3D (we Włoszech kupiłem sobie Pittsa rc do sklejenia ) i (niekoniecznie moto) szybowce. P.S.: Masz konto na pfmrc.eu? P.S.2: Ja ci mogę oblatać tego Nieuporta, tylko napisz gdzie i kiedy przyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 A ja elektryki bo mama nie pozwala na spaliny, zaś mój ojciec od razu mnie spytał czy chcę jakąś spalinę, więc mam nieciekawie.A policz sobie do tego silnika regiel, akumulator +najlepiej osobne zasilanie odbiornika i ci wyjdzie trochę kasy. Tego Nieuporta też chciałem sobie kupić, ale brak kasy i możliwość budowania od podstaw z balsy spowodowały że nie kupiłem. Mnie interesują głównie małe akrobatki 3D (we Włoszech kupiłem sobie Pittsa rc do sklejenia ) i (niekoniecznie moto) szybowce. P.S.: Masz konto na pfmrc.eu? P.S.2: Ja ci mogę oblatać tego Nieuporta, tylko napisz gdzie i kiedy przyjechać Model nie trzeba robic od podstaw ,to gotowy zestaw http://www.rcuniverse.com/magazine/article_display.cfm?article_id=1223 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Wiem, ale co to za radość tylko śmigać po niebie? Sklejactwo modeli rc zostało mi właśnie z plastików, do plastików szczerze mówiąc nie mam już siły. To właśnie różni modelarza rc od latacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi