Skocz do zawartości

DHC-2 Beaver

RH

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie między modelikami pracuje nad trochę wiekszym gabarytem modelu i do tego latającym .na silnik elektryczny odpowiednik spalinówce 6.5 cm z lotkami .sterem kierunku ,wysokości oraz klapami do lądowania

rozp 1735mm

Parę fotek

P1190024.jpg

P1190023.jpg

P1190022.jpg

P1190021.jpg

Beaver-DHC-2-deHavilland-C-GOZR-Atlin-Air-Propeller-Airplane.jpg

Hej, ty też się interesujesz modelami RC? Zaskoczyłeś mnie, tak jak parę innych osób.

na silnik elektryczny odpowiednik spalinówce 6.5 cm

taki mocny silnik sporo kosztuje, zasilanie też. Z jakiego powodu elektryk?

Model jakiej firmy?

Hej, ty też się interesujesz modelami RC? Zaskoczyłeś mnie, tak jak parę innych osób.
na silnik elektryczny odpowiednik spalinówce 6.5 cm

taki mocny silnik sporo kosztuje, zasilanie też. Z jakiego powodu elektryk?

Model jakiej firmy?

firma E-flite a elektryki wolę bo nie trzeba babrać się w smarach:)

Jeszcze na oblot czeka coś takiego

i

http://nsrcflyers.21.forumer.com/viewtopic.php?t=442

Silnik nie jest znowu taki drogi

http://www.modelmotor.pl/emax-bl2826-06-182g-kv850.html

A ja elektryki bo mama nie pozwala na spaliny, zaś mój ojciec od razu mnie spytał czy chcę jakąś spalinę, więc mam nieciekawie.A policz sobie do tego silnika regiel, akumulator +najlepiej osobne zasilanie odbiornika i ci wyjdzie trochę kasy. Tego Nieuporta też chciałem sobie kupić, ale brak kasy i możliwość budowania od podstaw z balsy spowodowały że nie kupiłem. Mnie interesują głównie małe akrobatki 3D (we Włoszech kupiłem sobie Pittsa rc do sklejenia ) i (niekoniecznie moto) szybowce.

P.S.: Masz konto na pfmrc.eu?

P.S.2: Ja ci mogę oblatać tego Nieuporta, tylko napisz gdzie i kiedy przyjechać

A ja elektryki bo mama nie pozwala na spaliny, zaś mój ojciec od razu mnie spytał czy chcę jakąś spalinę, więc mam nieciekawie.A policz sobie do tego silnika regiel, akumulator +najlepiej osobne zasilanie odbiornika i ci wyjdzie trochę kasy. Tego Nieuporta też chciałem sobie kupić, ale brak kasy i możliwość budowania od podstaw z balsy spowodowały że nie kupiłem. Mnie interesują głównie małe akrobatki 3D (we Włoszech kupiłem sobie Pittsa rc do sklejenia ) i (niekoniecznie moto) szybowce.

P.S.: Masz konto na pfmrc.eu?

P.S.2: Ja ci mogę oblatać tego Nieuporta, tylko napisz gdzie i kiedy przyjechać

Model nie trzeba robic od podstaw ,to gotowy zestaw

http://www.rcuniverse.com/magazine/article_display.cfm?article_id=1223

Wiem, ale co to za radość tylko śmigać po niebie? Sklejactwo modeli rc zostało mi właśnie z plastików, do plastików szczerze mówiąc nie mam już siły.

To właśnie różni modelarza rc od latacza.