elrogalo Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 T-34 na finiszu, wena nie odchodzi, czasu też udaje się trochę wygospodarować - znaczy lecimy z następnym modelem. W ramach robienia miejsca na nowe nabytki zabrałem się za "półkowniki" (od półki, nie od pułku). Żeby się nie przemęczyć i szybko mieć okazję wypróbować nowe aero wybrałem na początek coś małego - radziecki samochód pancerny BA-64B. Inbox można znaleźć tu: viewtopic.php?t=19910 Model zacząłem w wakacje, potem, swoim zwyczajem zacząłem inny, a ten czekał aż mi się zachce do niego wrócić. Tak wygląda na dzień dzisiejszy: Główne elementy są jak widać poskładane. Od siebie dodałem spawy na budzie - tu i ówdzie jeszcze do poprawki. Zacząłem także dłubać detale wnętrza, bo kilka istotnych i widocznych przez otwór w wieży zostało przez producenta pominiętych. To co leży przy kołach, to wydziubany własnoręcznie akumulator. Na burcie wewnątrz jest półka, na której będzie stał. Widać też jeden z raczej niewytłumaczalnych dla mnie mankamentów - brak silnika! Między innymi to ostudziło mój początkowy entuzjazm do tej miniatury. Do tego nie ma też ściany ogniowej, więc w modelu jest dziura na przestrzał. Teoretycznie wyjścia z sytuacji są dwa - szmata na wieży, albo dorobienie przynajmniej ściany, aby nie było widać pustki. Szmata jest rozwiązaniem mało ambitnym, dlatego będę dziubał. Silnika raczej nie dorobię, ale resztę - i owszem. Postaram się też otworzyć przynajmniej jedne drzwi. Na koniec, tradycyjnie, motywator (krzywy jak wieża w, za przeproszeniem, Pizie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek2344 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Witam Składałem taki modelik ale z kartonu:) i też postanowiłem zrobić małą waloryzację . Podsyłam ci taki link http://maquettegarden.free.fr/Vehicules/BA%2064/images/ może się przyda a możne już go masz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 Dzięki, na pewno się przyda, akurat tej strony nie znałem. Bazowałem na rysunkach z monografii WM i już widzę, że półka pod akumulator wygląda w obiekcie muzealnym inaczej niż na szkicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek2344 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Jak tam prace nad modelem postępują bo aż ciekawy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 Dzięki za zainteresowanie. Niestety nijak nie idą. Znów musiałem zawiesić działalność. Proza życia - praca, delegacje, opieka nad dzieckiem, a doba jak na złość nie jest z gumy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi