Dumo Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Witam Chwilke miałem wolną, zacząłem budowę nowego modelu. Zainspirowany tą fotką ale wzorować się na niej nie będę: Gródek Jagielloński, czerwiec 1941 rok Koleżanka cyknęła na szybko pare fotek: Do przeszpachlowania została przednia płyta i łączenie wieży z tyłu. Jestem zadowolony jak na trupka bardzo fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
migacz28 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 witam Też coś tam grzebię przy tym modelu , będę obserwował z pewnością twoje postępy. Mam pytanie , nie miałeś problemu ze spasowaniem tyłu wanny - chodzi mi o ten tylni dolny element przyklejany do wanny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 powiem tak, o ile juz przykleiles te elementy to ten zaokraglony tył słabiutko sie spasował, talerze kół zębatych z tyłu to samo. powiedz ze nie przykleiłes jeszcze tych elementow ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 I do tego jamy skurczowe na bokach, przy samym końcu kadłuba (znak firmowy wszystkich KW od Trumpka). Oj spieszyło się koledze nie wiadomo dokąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 Witam Panów, tylna płyta poprawiona wczoraj nałożyłem szpachle dzisiaj jak będzie wieczorem trochę czasu to wyszlifuję. elrogalo pokaż mi gdzie widzisz te jamki skurczowe bo kurde jestem ślepy. Dzisiaj mam 3 egzaminy trzymajcie za mnie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 elrogalo pokaż mi gdzie widzisz te jamki skurczowe bo kurde jestem ślepy. I po drugiej stronie. Nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Trzymamyyyy!!! powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 Już jeden z głowy Zaraz jadę na następne zaliczenia elrogalo dzięki tak przyglądałem się na modelu nie widać a na fotkach strasznie. Wieczorkiem się nim zajme. Żałuję, że nie wziąłem szpachli samochodowej jest o wiele lepsza niż tamiyowska. Nie wiem dlaczego ale gdy wysycha zanika i trzeba nadkładać jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 elrogalo dzięki tak przyglądałem się na modelu nie widać a na fotkach strasznie. Mój też miał, dlatego zwróciłem uwagę. Przyjrzyj się jeszcze błotnikom, też jest na nich pewnie od góry wklęśnięcie - negatyw tego kątownika, który jest pod spodem. Zobaczymy co wyciągniesz z tego modelu. Będę Ci patrzył na ręcę! Aha, i KW, a nie KV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
migacz28 Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 jeszcze jedno pytanie , wkleiłeś tylną szybkę lampki przed sklejeniem tych osłon które skutecznie ją zasłaniają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 jeszcze jedno pytanie , wkleiłeś tylną szybkę lampki przed sklejeniem tych osłon które skutecznie ją zasłaniają ? Nie Mój też miał, dlatego zwróciłem uwagę. Przyjrzyj się jeszcze błotnikom, też jest na nich pewnie od góry wklęśnięcie - negatyw tego kątownika, który jest pod spodem.Zobaczymy co wyciągniesz z tego modelu. Będę Ci patrzył na ręcę! I bardzo dobrze patrz Aha, i KW, a nie KV Mr. Green A wszędzie widze KV to i sam tak piszę. Ciąg dalszy muszę jeszcze spawy dorobić i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 no juz lepiej, lepiej ; ) ta line chyba lepiej zalozyc po drugiej stronie gdzie jest caly blotnik ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2011 Jak dojdą gąski lina powinna fajnie się zgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Fajnie ten model zaczyna wyglądać, ta lina faktycznie troszkę krótkawa. Te plastikowe zakończenie wydają się być dłuższe od liny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Tezzrr - wystarczyło wujka Google zapytać: Co prawda nowszy model KW, z innym typem uchwytów lin, ale jak widzisz długość jest mniej więcej taka sama. bartek18 wczesne liny miały na końcach (przy uchwytach) osłony, nie pamiętam z czego. Sprawdzę w domu i dopiszę. Żródło zdjęcia Dumo KV to z angielska. Pan, który użyczył imienia tym czołgom to Kliment Woroszyłow, przed wojną ludowy komisarz obrony ZSRR, gdyby to kogoś interesowało. Ot taki mój mały świr na punkcie poprawnego, wg mnie, nazywania tego czołgu po polsku. I tak zupełnie na marginesie - pewien "lewicowy polityk starszego pokolenia" powiedział kiedyś o "V" - "W polskim alfabecie nie ma takiej litery". Doczytajcie sobie kto i w jakich okolicznościach Odnośnie samego modelu - jest coraz lepiej. Uchwytów na skrzynkach i tej paskudnej plastikowej linki na pokrywie silnika nie zmienisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2011 Uchwytów kurcze nie zmienie nie mam zamiaru do niego blaszek kupować, a co do linki jeszcze się zastanowie bo za dobrze nie wygląda. Spoko od tej pory będę pisać KW, ale już tematu zmienić nie mogę elrogalo gdybyś mógł podrzuć mi fotki jak wyglądają zaczepy liny holowniczej chodzi mi szczególnie o tą osłone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Heh faktycznie długość liny by pasowała. Sorki za zamieszanie ale..... a z resztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 elrogalo gdybyś mógł podrzuć mi fotki jak wyglądają zaczepy liny holowniczej chodzi mi szczególnie o tą osłone Niestety, nie mam w domu skanera. To wszystko co na szybko udało mi się pstryknąć z książki: i powiększenia: Źródło: KW vol. I/II, Wydawnictwo Militaria nr 289. W książce nie znalazłem wyjaśnienia co to jest, ale też nie mam czasu wczytać się dokładnie. Wygląda na jakąś płócienną (gumową? nasmołowaną?) owijkę. W każdym bądź razie nie jest to raczej metal. Widuje się toto raczej na wczesnych KW, późniejsze (po 41) już tego nie mają. Spoko od tej pory będę pisać KW, ale już tematu zmienić nie mogę Wcale tego od Ciebie nie wymagam. Po prostu lubię się od czasu do czasu powymądrzać Poza tym mam wrażenie, że sporo ludzi przejmuje bez zastanowienia anglosaskie oznaczenia sowieckiego sprzętu, a jak się już coś lepi, to warto wiedzieć co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2011 Dzięki za foty po prostu mazne je na czarno jak typowa guma i powinno być dobrze. Powoli biorę się za dorabianie spawów, sam jestem ciekaw jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Fajną wersję robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2011 Fajną wersję robisz Moja ulubiona Spawy dorobione jutro jeszcze podleje nitrem żeby troche rozpłynęły: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Świetnie te spawy wyglądają, no może troszkę zbyt wystają ponad płaszczyznę, może po wspomnianym przez ciebie namoczeniu w nitro zmaleją. W jaki sposób je wykonałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Czy Jesteś pewien że ta wersja kadłubowy karabin maszynowy zamontowany miała ? pzdr mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2011 Świetnie te spawy wyglądają, no może troszkę zbyt wystają ponad płaszczyznę, może po wspomnianym przez ciebie namoczeniu w nitro zmaleją. W jaki sposób je wykonałeś Rozciągnięta ramka przyklejona na super glue a następnie nacinana rozgrzanym skalpelem szybka robota i źle nie wygląda [chyba]. Tomek_gnr podrzucił mi ten pomysł Czy Jesteś pewien że ta wersja kadłubowy karabin maszynowy zamontowany miała ? pzdr mrcin Miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Uch, tłuste te spawy Dumo, ale krawędzi łączenia bocznych i przedniej płyty chyba nie zaszpachlujesz na gładko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi