Ł.Sosnowski Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Witam. Zakładam trochę spóźnoną relację z budowy T-28. Miał być dla SM, ale po awarii kompa straciłem wszystkie fotki w dużej rozdzielczości, zostały mi tylko te z Photobucketa. Więc po kolei. Budowę zacząłem od głównej wieży. Niestety jedna połówka miała dziwne podłużne ślady, poza tym musiałem zaszpachlować miejsca mocowania anteny. Przez to musiałem poprawić fakturę na wieży. Dorobiłem sprężynę przy włazie i podstawę anteny. Na końcu zamotowałem jarzmo z lufą od Jordi. Wieża gotowa. Zrobiłem też małe wieże: Potem wziąłem się za kadłub. Było trochę problemów przy wannie. Nie obyło się bez szpachli. Ogólnie sklejalność nie jest najgorsza. Przymiarki: Kadłub obrósł w detale, osłonę wydechu zrobiłem z mosiężnej blachy. Po wyczyszczeniu z resztek kleju i odtłuszczeniu powierzchni położyłem Surfacera: I kamo: Tutaj z gąskami: Po washu model zrobił się bardzo ciemny, postanowiłem więc go przemalować. Wybór padł na jeden z pojazdów walczących na Przesmyku Karelskim w lutym 1940: Fotki z airmchairgeneral.com I tutaj na razie moja opowieść się urywa. Prace wznowię po skończeniu tego cudaka: Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Super robótka szkoda tylko ze nie pomalowałeś to w fińskie barwy zimowe, albo jakieś inne dziwne kamo. Patrząc na Twój model stwierdzam ile rzeczy skopał aer w moim no ale cóż muszę go skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Super model. Bardzo fajnie pomazany. Ogólnie wygląda elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi