Gość Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 1760 lub 1780, chodzi o kolor Steel firmy Model Master. Jaki to odpowiednik Humbrola. Prócz tego; wiem że to głupie ale przez to nie mogę skończyć modelu, mieszkam na wsi i nie mam dostepu do sklepów modelarskich, który z tych kolorów był by najbardziej zbliżony do tego STEEL, piszę o farbkach Humbrol: - Light Ghost Hray - Dark Gull Gray - Flat Black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 Ręce opadają . A poświeciłeś przynajmniej pięć minut na rozwiązanie samemu tego problemu? W tym dziale jest specjalnie poświęcony temu tematowi wątek. Nawet został przyklejony aby zawsze był "pod ręka" ale jak widać dalej nie pomaga. http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=8310 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 "Farbka" ma kolor jasnoniebieski i do połowy ubiegłego stulecia używana była do wybielania prześcieradeł. "Steel" to kolor "stali".Metaliczny.Jak umyty nóż. Najbliższy stopniem jasności będzie (prawdopodobnie , po nazwie sądząc) "- Light Ghost Hray" (jasno mglisto szary ?) pzdr mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi