premier1986 Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Pomimo, że kilka modeli czeka na skończenie jakoś nie mam do nich weny więc zacząłem kolejny. Na tapetę poszedł LAV - 25. Części odlane bardzo ładnie. Przesunięć form praktycznie nie ma a ślady po wypychaczach są w miejscach niewidocznych po złożeniu w całość. Trampeter do modelu dołożył Gumowe opony, ramki z plecakami i workami, arkusz pozwalający na wykonie kartonów z zaopatrzeniem oraz fototrawioną blaszkę. Nie używałem jeszcze fototrawionych elementów więc w tej kwestii to dla mnie kolejne wyzwanie z którym mam nadzieje poradzę sobie. Malowanie będzie prawdopodobnie jednolite - pustynne. Zmagania z modelem rozpocząłem od złożenia kadłuba pojazd, poskładania i psiknięcia podkładem felg i zacząłem zmagania z zawieszeniem układem napędowym i ogólnie podwoziem. Już na wstępie model bardzo miło mnie zaskoczył gdyż jak na razie wszystko pięknie do siebie pasuje. Oto wyniki początków pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Sklejałem kiedyś starego LAVa Piranhę Trumpetera i miło wspominam tamtą zabawę. Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Efekty dzisiejszej pracy nad modelem. Pierdoły na pancerzu, dokończenie podwozia, Trochę elementów fotorawionych (mój debiut). Krytykować, podpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Ostatnie dni trochę pracowałem przy modelu. Dzisiaj dostał sido a później będę robił wash. Jak nie zabaluje dzisiaj to pewnie w okolicach poniedziałku będzie galeria. Wrzucam fotki z postępu prac. Trochę się świeci ale to przez sido. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 Wstawiam foty praktycznie skończonego pojazdu. Jeszcze tylko anteny pomalować i wyrzutniki granatów. I tu pojawia się prośba moja. zanim wstawię galerię podpowiedzcie co trzeba można by poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi