plastikk Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Zakupiwszy za okazyjna cenę to: prawda że, ciekawe oraz oblukaniu wyprasek...postanowiłem ''ożenić'' MW z Gazem AAA od UM'a: http://www.mojehobby.pl/um-317-samochod-ciezarowy-gaz-aaa-p-1-345332.html Dlaczego? A.MW to szortrun więc ...słowo improwizowany jest odpowiednim słowem. B.Układ jezdny/koła w wykonaniu MW to...masakra - wymieniam podwozie na UM'a i... C.Jakoś nie pasuje mi grzebanie się z tym szortrunem i improwizujemy samochód opancerzony na bazie GAZ'a AAA. Skoro były na bazie GAZ'a AA... A może to do działu s/f? Na dzisiaj wygląda to tak: Konkluzja: Lepiej wykonać opancerzenie kabiny od podstaw. Spiłowane wszystkie narożniki,przekoszona i ... improwizowana. Niemniej jednak pasuje do podłogi UM'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Jakoś mnie tak ta ''improwizacja '' wciąga do grzebania. Wykonałem hmm...spawy na kabince. Nie widać?Wiem...są brzydkie i grube...ale są. Jakoś rama podwozia się skleiła i rama skrzyni ładunkowej. Tja... I o dziwo - pasuje to dalej... Mała ingerencja w przód GAZa - odcięte opancerzenie chłodnicy i zastąpione jednym .Jak improwizacja ,to improwizacja. Sorki za fotki - nieostre - nie mogę wyczuć tego fotopstryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 12 Lutego 2011 Autor Share Napisano 12 Lutego 2011 Monologu autorskiego ciąg dalszy. Wszystkie główne składowe Wielkiej Improwizacji zostały zmontowane i wstępnie przymierzone.Nawet pasują i zachowuja tzw.geometrię. Jedynie będę musiał zeszlifować część ramy pod skrzynią ładunkową gdyż, jest za wysoka i boczne opancerzenie zbytnio wystaje ponad kabinę. Przymiareczka osłony Maxim'a: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Świetny pomysł i ciekawy model . Podziwiam jakość twoich prac w tak małej skali . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Jak będziesz chciał posklejać sobie GAZiki np. z wyrzutnią rakiet (2 wer), jako cysterna to w Pelcie widziałem GAZiki AA i AAA z firmy AGA (!!!) w skali 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 12 Lutego 2011 Autor Share Napisano 12 Lutego 2011 Jak będziesz chciał posklejać sobie GAZiki np. z wyrzutnią rakiet (2 wer), jako cysterna to w Pelcie widziałem GAZiki AA i AAA z firmy AGA (!!!) w skali 1/72. To pewnie przepaki kogoś zza wschodniej granicy.Na razie jednak GAZów mi wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 To pewnie przepaki kogoś zza wschodniej granicy.Na razie jednak GAZów mi wystarczy. A chole... go wie, mocno się zdziwiłem jak zobaczyłem ze są z firmy AGA. Wyglądały całkiem, całkiem, lepiej niż z MW czy ACE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 15 Lutego 2011 Autor Share Napisano 15 Lutego 2011 Apdejt: Kolorek bazowy... i to tyle. Niechlujność przy hmm...obróbce kabiny jest zamierzona.W końcu to improwizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 No ale te boczne burty paki mogłeś lepiej dopasować, lecisz na "wariata". Plastikk zwolnij. Ta farba to nie zagęsta, czy ten model jakiś taki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi