JaCkyL Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Tym razem trochę bardziej poważny projekt - Komatsu G40 Bulldozer produkcji Tamiya. Bardzo fajny model, sklejony praktycznie bez użycia szpachli. Kilka drobnych elementów wymieniłem na druciane. Malowanie to standardowe kolory proponowane przez instrukcję - farby Tamiya. Jak dla mnie super, bardzo dobrze kryjące akryle. Po raz pierwszy zastosowałem metodę malowania na lakier do włosów. Tu należą się wielkie dzięki koledze Stroju który cierpliwie odpowiadał na moje byc może głupie pytania. Dzięki Stroju za cierpliwość!!! Oprócz zabawy z lakierem do włosów zastosowałem akrylowego washa oraz suche pastele, na przemian z pigmentami Vallejo. Efekty na zdjęciach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 rewelacyjne maleństwo! podoba mi się malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Fajny temat,coś innego. Ładna maszyna. malowanie rzeczywiście nieźle wyszło. Tylko ten figurant coś taki niewyraźny jest jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Chyba ja zacznę kleić kartony. Zacny modelik ci wyszedł Jacusiu. Chociaż jak miałbym się czepiać to figurka ci taka nie koniecznie wyszła. Wyszło wszystko w jednym kolorze. Być może to wina zdjęcia, ale ja tak to odebrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaCkyL Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 Jak chcesz kartony to mam pokaźny stosik Figurka taka kiepskawa trochę, na swoje usprawiedliwienie napiszę, że to pierwsza w życiu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Sam sobie zostaw kartony dla siebie A dla pocieszenia powiem że wcale lepszy figurek nie robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 26 Lutego 2011 bardzo fajny - świetny klimacik. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi