kugelblitz Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 A ja się czepnę innej kwestii. POpatrz na fotki swojego czołgu, zauwazyłeś że coś jest nie tak z zawieszeniem?? . Żle zostały wklejone wachacze. Te "wypustki" w wannie kadłuba powinny wejść do środka wachacza stabilizując go. Tu wygląda na to że opierają się one górną krawędzią i dlatego model jest nienaturalnie wysoko zawieszony. Niełatwo będzie to naprawić :( chyba że są słabo przyklejone i dadzą się oderwać i poprawnie wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Żle zostały wklejone wachacze. Te "wypustki" w wannie kadłuba powinny wejść do środka wachacza stabilizując go. Tu wygląda na to że opierają się one górną krawędzią i dlatego model jest nienaturalnie wysoko zawieszony. Niełatwo będzie to naprawić :( chyba że są słabo przyklejone i dadzą się oderwać i poprawnie wkleić Mam nadzieję że autorowi uda się to poprawić, bo szkoda tak fajnego czołgu. Sam sie w sumie zastanawiam, dlaczego do swoich dwóch M1a! nie dorobiłem jeszcze M1A2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Troszkę pracy i kola poprawione (gąsienice troszkę obwisły) oto efekt : Przed Po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Nie przejmuj się, ten model to ogólnie Kilimandżaro ze stolicą w Maczu-Pikczu więc zwis to najmniejszy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 Witam, Zakupiłem wczoraj SIDOLUX do PCV, LINOLEUM i mam pytanie jak tego użyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Jeśli masz aero to lejesz prosto do zbiorniczka i malujesz, a jak pędzel no to.......... chyba po prostu malujesz z tego co czytałem to najlepiej jest nałożyc 3-4 cienkie warstwy. Przy czym odstępy pomiędzy nimi muszą byc takie żeby poprzednia warstwa wyschła. Aha to jest tak wtedy gdy masz ten sidolux o konsystencji mleka, bo jest jeszcze taki gęsty to jego trzeba rozcieńczyc Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 5 Marca 2011 Autor Share Napisano 5 Marca 2011 Czym wypłukać aero po stosowaniu SIDOLUX-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Cleanluxem a potem wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 8 Marca 2011 Autor Share Napisano 8 Marca 2011 Witam, Troszkę mi zajęło znalezienie wszystkich potrzebnych produktów, ale są już wszystkie. Pierwsze malowanie SIDOLUX-em: (całość pomalowałem jeszcze raz kolorem podstawowym potem sidolux) I jak? Czekam aż wyschnie.. Jak długo schnie sidolux, do nałożenia drugiej warstwy, a jak długo do całkowitego wyschnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 9 Marca 2011 Autor Share Napisano 9 Marca 2011 Dzisiaj zakupiłem taki wynalazek: RETARDER firmy AMSTERDAM do farb akrylowych. Wie ktoś jak to stosować przy malowaniu aerografem (tak w praktyce)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Kilka kropli do farby i naprzód-im więcej tym farbka dłużej schnie.To chyba tak w wielkim skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Kilka kropli do farby i naprzód-im więcej tym farbka dłużej schnie.To chyba tak w wielkim skrócie. Ale ostrożnie ...bo za dużo to zacieki-to tak w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 No to może tak- viewtopic.php?t=5518 Kto pyta nie błądzi,ale wiele odpowiedzi mieszka na forum już gotowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 10 Marca 2011 Autor Share Napisano 10 Marca 2011 Pytanie, Zbliża się druga próba wash-a... Model malowałem farbkami REVELL potem sidolux i jeszcze raz sidolux. Czy po sidoluxie mogę zrobić washa farbkami REVELL-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Będę upierdliwy viewtopic.php?t=6669&start=0 Generalnie jak w poradniku-oleje artystyczne + white spiryt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 10 Marca 2011 Autor Share Napisano 10 Marca 2011 Generalnie jak w poradniku-oleje artystyczne + white spiryt Czytałem ten artykuł wcześniej ale jak ktoś prosto odpowie to będę miał pewność. Raz już bez pytanie zrobiłem i efekt jest na pierwszej stronie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Ujmę to tak-nie oczekuj,że za pierwszym washem osiągniesz powalające efekty.Trzeba samemu dobrać konsystencję i ćwiczyć. Jeśli uważasz,że coś przedobrzyłeś to wacik/pałeczka higieniczna umoczona w white spiryt i wycierasz nadmiar. Masz już położone sido,więc jest jak być powinno. Jeśli wytrzesz za dużo zawsze można poprawić. To chyba tyle co mam "mądrego" do napisania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi