Skocz do zawartości

M1A2 ABRAMS 1:35 Trumpeter

SirMiko

Rekomendowane odpowiedzi

A ja się czepnę innej kwestii. POpatrz na fotki swojego czołgu, zauwazyłeś że coś jest nie tak z zawieszeniem?? .

Żle zostały wklejone wachacze. Te "wypustki" w wannie kadłuba powinny wejść do środka wachacza stabilizując go. Tu wygląda na to że opierają się one górną krawędzią i dlatego model jest nienaturalnie wysoko zawieszony. Niełatwo będzie to naprawić :( chyba że są słabo przyklejone i dadzą się oderwać i poprawnie wkleić

Żle zostały wklejone wachacze. Te "wypustki" w wannie kadłuba powinny wejść do środka wachacza stabilizując go. Tu wygląda na to że opierają się one górną krawędzią i dlatego model jest nienaturalnie wysoko zawieszony. Niełatwo będzie to naprawić :( chyba że są słabo przyklejone i dadzą się oderwać i poprawnie wkleić

Mam nadzieję że autorowi uda się to poprawić, bo szkoda tak fajnego czołgu. Sam sie w sumie zastanawiam, dlaczego do swoich dwóch M1a! nie dorobiłem jeszcze M1A2??

Jeśli masz aero to lejesz prosto do zbiorniczka i malujesz, a jak pędzel no to.......... chyba po prostu malujesz z tego co czytałem to najlepiej jest nałożyc 3-4 cienkie warstwy. Przy czym odstępy pomiędzy nimi muszą byc takie żeby poprzednia warstwa wyschła.

Aha to jest tak wtedy gdy masz ten sidolux o konsystencji mleka, bo jest jeszcze taki gęsty to jego trzeba rozcieńczyc

Pozdro

Witam,

Troszkę mi zajęło znalezienie wszystkich potrzebnych produktów, ale są już wszystkie.

Pierwsze malowanie SIDOLUX-em:

(całość pomalowałem jeszcze raz kolorem podstawowym potem sidolux)

0104c1f3fb9cd1f8gen.jpg

I jak?

Czekam aż wyschnie..

cd5c6e5a068f84dbgen.jpg

Jak długo schnie sidolux, do nałożenia drugiej warstwy,

a jak długo do całkowitego wyschnięcia?

Dzisiaj zakupiłem taki wynalazek:

688ac4acc34474e2gen.jpg

RETARDER firmy AMSTERDAM do farb akrylowych.

Wie ktoś jak to stosować przy malowaniu aerografem (tak w praktyce)?

Pytanie,

Zbliża się druga próba wash-a...

Model malowałem farbkami REVELL potem sidolux i jeszcze raz sidolux.

Czy po sidoluxie mogę zrobić washa farbkami REVELL-a?

Generalnie jak w poradniku-oleje artystyczne + white spiryt

Czytałem ten artykuł wcześniej ale jak ktoś prosto odpowie to będę miał pewność. Raz już bez pytanie zrobiłem i efekt jest na pierwszej stronie tematu

Ujmę to tak-nie oczekuj,że za pierwszym washem osiągniesz powalające efekty.Trzeba samemu dobrać konsystencję i ćwiczyć.

Jeśli uważasz,że coś przedobrzyłeś to wacik/pałeczka higieniczna umoczona w white spiryt i wycierasz nadmiar.

Masz już położone sido,więc jest jak być powinno.

Jeśli wytrzesz za dużo zawsze można poprawić.

To chyba tyle co mam "mądrego" do napisania.

Pozdrawiam.